Johaugfallet kan bli tv-serie

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Therese Johaugs dopningsskandal har varit en av senaste halvårets mest omtalade idrottshändelser.

Nu kan den bli en tv-serie.

– Det här är en speciell historia, säger Anders Saether på produktionsbolaget Globus Media till NTB.

Det har gått snart fyra månader sedan beskedet att Therese Johaug åkt fast för dopning chockade skidvärlden. Sedan dess har historien om den norska skidstjärnan engagerat, upprört och förundrat folk från hela världen.

Förutom framträdandet under förhandlingarna nyligen och den första tårfyllda presskonferensen har folk däremot hört ganska sparsamt från huvudpersonen själv.

Men nu berättar norska tidningen Östlendingen att hela perioden kan komma att bli en dokumentärserie längre fram. Ett filmteam från Globus Media har följt Johaug i hennes vardag under vintern.

”Får se vad det leder till”

– Det här är på initiativ från oss för vi vill dokumentera den här tiden i hennes karriär. Sen får vi se vad det leder till, säger managern Jörn Ernst till tidningen.

– Vi har jobbat mycket med programserier med idrottsprofiler de senaste åren och det var därför helt naturligt för oss att följa Therese Johaug genom den här tiden, säger Anders Saether på produktionsbolaget.

Tidigare har Globus Media gjort liknande program som ”Sirkus Northug” och ”Världens bästa skijenter” där bland annat Johaug var med.

ARTIKELN HANDLAR OM