Missar avgörandet på grund av spottloska

SPORTBLADET

Mullsjös Kim Ganevik missar kvällens sjunde och avgörande kvartsfinal i innebandy mot Linköping.

Han har stängts av för "otillbörligt uppträdande" för att ha spottat mot Linköpings supportrar när han var på väg att lämna planen efter den femte kvartsfinalen.

– Som förening tar vi kraftigt avstånd, detta är helt oförsvarbart, sa klubbens ordförande Pernilla Bernhardsson tidigare till Jnytt.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYR N
Mullsjös Kim Ganevik missar avgörande kvartsfinalen på grund av avstängning.

Avstängningen gäller för två matcher och Ganevik har redan missat en match då han varit avstängd under utredningen.

– Jag blir ledsen, alla som jobbar med Mullsjö AIS är ideella och vi jobbar för att det ska bli en bra upplevelse för publik och medlemmar. Vi lägger ner hur mycket tid som helst, och detta känns inte roligt. Vi tar jättestarkt avstånd, sa ordförande Pernilla Bernhardsson till Jnytt efter Ganeviks första avstängning.

Skulle spottat i en papperskorg

Kim Ganevik själv har inte uttalat sig om händelsen, men skriver på twitter att han spottat i en papperskorg. Supportern som drabbades av spottloskan, är tveksam till den förklaringen.

– Jag är glad och står och hoppar och skriker. Sen känner jag en vattenskvätt, och har fått förklarat för mig efteråt vad som hände. Det stod en papperskorg kanske en och en halv meter ifrån mig, men som jag ser det stod det två säkerhetsvakter mellan honom och den. Så han hade behövt skruva spottet runt dem, säger supportern till Jnytt.

Även Linköpings Henrik Qvist anmäldes efter den femte matchen för att ha slagit en motståndare på benet när spelaren ligger ner. Innebandyförbundets juridiska nämnd anser att det kan stanna vid den automatiska avstängningen som Qvist fick eftersom domaren utdömde matchstraff för förseelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM