Debutanten: "Jag vill bara åka någonting"

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

OTEPÄÄ. Efter JVM-succén fick Anna Dyvik en plats i VM-truppen – men inget givet lopp att åka.

Därför kan hennes VM-öde avgöras redan i dag.

– Loppet nu blir viktigt, det har jag förstått, säger hon.

Anna Dyvik har ordentlig medvind med sig in i VM. På U23-VM vann hon både sprinten och 10 kilometer fristil innan slitna luftrör tvingade henne att avstå skiathlon-loppet.

Resultatet tog henne in i VM-truppen, men trots det är det osäkert om hon får åka någon distans. På sprinten är hon första reserv för krassliga Jonna Sundling och på skiathlon och 10 kilometer klassiskt är kampen om platserna hårda.

”Vill bara åka någonting”

– Man får gilla läget lite, jag har förstått att det är så här på mästerskap att man inte vet förrän precis innan, säger hon och lägger till:

– Det passar mig ganska bra, jag brukar inte behöva ladda så mycket, det är när jag ställer mig i ledet innan start som jag taggar till, säger hon.

Hon vill helst åka skiathlon som är första distansloppet på VM, men först behöver hon visa form på 10 kilometersgenrepet i dag.

– Jag vill bara åka någonting.

– Loppet nu på söndag är viktigt, det har jag förstått. Men det är inte så mycket man kan göra åt det, man får göra så gott man kan och vi alla vill att det ska vara de bästa åkarna på start på VM.

ARTIKELN HANDLAR OM