”Sport om vem som kunde ta på mina bröst”

Pärson träder fram i uppmärksammade kampanjen

Tidigare alpinstjärnan Anja Pärson är en av de som kliver fram i uppropet ”Me too” för att uppmärksammade sexuella trakasserier.

På Instagram berättar 36-åringen om sin egen upplevelse.

”Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut”, skriver Pärson.

Kvinnor över hela världen delar just nu med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier under rubriken ”Me too”. En av de som väljer att kliva fram är Anja Pärson.

”Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut. Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs. Det händer än idag att speciellt äldre herrar greppar tag i min nacke när de vill ta en selfie. Det går kalla kårar i hela min kropp!! NO MORE! #metoo #nomore” skriver Pärson på Instagram.

Startades av kända skådespelerskan

Kampanjen ”Mee to” startades på söndagen av skådespelerskan Alyssa Milano i spåren av att en av Hollywoods mäktigaste män, filmproducenten Harvey Weinstein, anklagas för många års sexuella trakasserier och flera fall av våldtäkt.

Alpinåkaren Anja Pärson avslutade sin aktiva karriär, som innehöll 13 VM-medaljer, sex OS-medaljer och 42 världscupsegrar, 2012 och har sedan dess bland annat blivit en populär expertkommentator i tv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.