Myhrers vapen – vrålåk med två rum och kök

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat

André Myhrer har aldrig haft en bättre säsongsstart.

Nu åker han runt i Europa med två rum, kök och eget gym för att fortsätta succén.

– Det är en fantastisk rolig sak att få göra med familjen sista säsongen, säger 37-åringen.

André Myhrer hade chansen att ta över ledningen i slalomcupen när han i onsdags jagade seger i Madonna di Campiglio, men en grensling i andra åket satte stopp.

Myhrer ligger ändå fyra i cupen efter att ha varit femma, tvåa och fyra under de tre första tävlingarna. En bättre start på säsongen har stjärnan, som fyller 37 år i dag, aldrig haft.

– Det är lite märkligt. Jag är lite förvånad själv. Men vi har haft ett väldigt bra upplägg och jobbat hårt på alla fronter. När allt bitar faller på plats kommer resultaten också och det känns jättekul, säger han.

Foto: Privat
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Sparar mycket energi”

Myhrer har haft ett eget upplägg under försäsongen som inneburit att han kunnat vara hemma mer med familjen. Nu tar den regerande OS-mästaren i stället med sig familjen under säsongens mest intensiva månad.

Tillsammans med frun Madelene, dottern Tove, 6, och sonen Matheo, 3, har han sedan tävlingen i Zagreb i början av januari bott i en stor lastbil ombyggd till husbil.

– Det är en kul grej för familjen att vara med på och skapar förutsättningar för att januari ska bli så optimalt som möjligt prestationsmässigt, säger Myhrer och fortsätter:

– Nu kan jag fokusera helt på prestationen och slippa de långa resorna från Europa till Sverige. Just med ryggen har det varit ett problem att sitta länge och nu kan jag spara mycket energi och varva ner och träna i stället.

Foto: Privat

”Konstigt om tanken inte kommit”

I husbilen finns två bäddar, ett kök, toalett, dusch och till och med ett gym.

Det mobila boendet har redan tagit sig från Zagreb via Madonna di Campiglio till Adelboden och kommer även hänga med under tävlingarna i Wengen, Kitzbühel och Schladming.

Med hjälp av husbilen hoppas Myhrer lyckas med säsongens stora mål att ta två världscupsegrar för att komma upp i totalt tio under karriären. Men efter superstarten på säsongen hägrar också en vinst i slalomcupen.

– Det är något man vill varje år. Men jag har inte haft en sådan här bra start någonsin så det vore konstigt om den tanken inte kommit. Jag tar race för race nu så får vi se, men det är absolut kul att vara med där uppe och känna att man är med i matchen, säger Myhrer och fortsätter:

– Jag har haft en stabilitet som är kul att se och jag tycker att det finns lite i reserverna också. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM