Felix Rosenqvist fyra igen

Bästa rookie när IndyCar körde i Detroit

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Felix Rosenqvist hade chansen på sin första pallplats i IndyCar.

Men fick återigen nöja sig med att vara fyra och bästa nykomling.

– Jag är lite besviken. Jag trodde att vi skulle fixa det, säger han.

Loppet i Detroit sköts upp i ungefär en timme sedan ett oväder dragit in över banområdet. När det väl startade var det fortfarande väldigt blött på banan och förarna körde förhållandevis försiktigt under inledningen av loppet. Smartast av alla körde Josef Newgarden som tajmade sitt depåstopp perfekt innan det blev en gulflagg - det draget avgjorde loppet.

– Det var en perfekt strategi, säger Newgarden till NBC efter loppet.

– Jag är så glad över att vi kunde vinna, men nu ska jag snacka med killarna för det är race i morgon igen.

Bakom honom försvann flera favoriter i ett lopp som präglades av flera gula flaggor och körning bakom säkerhetsbilen. Bland annat tappade Will Power alla möjligheter till en framskjuten placering sedan ett av hjulen lossnat efter hans depåstopp och när en halvtimme återstod av loppet körde Felix Rosenqvists erfarne teamkollega Scott Dixon in i en däckstapel. Det misstaget gav svensken en fantastisk möjlighet att ta sin första pallplacering.

Rosenqvist på väg mot pallen

Rosenqvist avancerade till plats tre när Dixon försvann, men när ungefär en kvart återstod av loppet blev han omkörd av den tidigare F1-föraren Takuma Sato.

– Jag blev omkörd av Sato i samband med en av omstarterna, jag är lite besviken på mig själv över att jag släppte för bi honom, men å andra sidan så tryckte han ut mig i gräset när jag försökte ta tillbaka positionen och det kunde ha varit slutet för mitt race, säger Felix Rosenqvist i en intervju på sina sociala medier.

– Jag är glad över att vi klarade oss sutan någon större incident där, jag var lite snabbare än vad han var i slutet, men det gick inte att köra om. Det fanns bara en torr linje på banan.

Rosenqvist var till slut fyra i mål och bästa rookie i ett lopp som vanns av mästerskapsledaren Newgarden före Alexander Rossi och Sato. Detta var Rosenqvists andra fjärdeplats den här säsongen, han inledde sin karriär i IndyCar med att vara fyra på stadsbanan i St Petersburg.

– Det var ett väldigt tufft race och det är en av de dagarna där jag är glad över att jag avslutade racet och tog bra poäng istället för att sluta det i en mur någonstans som flera andra förare gjorde. Det är faktiskt svårt att förklara hur tuffa förhållanden det var där ute, säger Rosenqvist.

Marcus Ericsson hade däremot ett tyngre lopp och slutade på plats tretton. Redan i morgon söndag avgörs nästa kval och deltävling - på samma stadsbana i Detroit.

Publicerad:

LÄS VIDARE