Avslöjar: Så startar Sverige mot Frankrike

Ingen Dejan Kulusevski eller Alexander Isak från start mot Frankrike.

Enligt Sportbladets uppgifter väljer Janne Andersson i stort sett samma elva som mot Rumänien i EM-kvalet.

Dejan Kulusevski och Alexander Isak har gjort succé i sina klubblag. Men i landslaget får de fortsätta vänta på sin chans.

Många har velat se stjärnduon från start mot Frankrike i Nations League, men enligt Sportbladets uppgifter får de börja på bänken.

I stället väljer förbundskapten Janne Andersson samma elva som i den senaste tävlingsmatchen som betydde något – EM-kvalet mot Rumänien. Den enda ändringen är att Pontus Jansson ersätter Andreas Granqvist bredvid Victor Nilsson Lindelöf.

”Tittar inte framåt”

Om inga sena ändringar görs blir det alltså följande startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Pontus Jansson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quison.

Janne Andersson fick på dagens presskonferens frågor om hur han resonerade kring att ge de nya yngre spelarna chansen inför sommarens EM.

– Jag tittar inte ett år framåt utan på den här samlingen kör jag på de som är bäst nu. Jag tittar bara mot Frankrike nu och sen tar vi nästa match, sa han och fortsatte:

– De har en erfarenhet där de visat att de håller på en väldigt hög nivå och det är självklart skönt att ha med sådana spelare i ett lag. Men, vi är helt överens om att de måste fortsätta prestera. Jag tar inte ut dem för att de var bra för ett år sedan. Jag tar ut de som är bäst och tittar inte på hur gamla de är.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.