NBA-stjärnans mor i koma med coronavirus

Towns går nu ut och varnar för viruset.
Towns går nu ut och varnar för viruset.

NBA-stjärnan Karl-Anthony Towns mamma har smittats av coronaviruset.

Och ligger nu i medicinsk koma.

– Hon blev bara sämre, och sämre, säger Minnesota Timberwolves center.

Karl-Anthony Towns, dubbla uttagningar i NBA:s All star-lag och vald som etta i NBA-draften 2015, har i ett känsloladdat klipp på sitt sociala medier-konto berättat om sin oro för sin mamma, Jacqueline Cruz, som tvingades uppsöka sjukhus förra veckan.

– Mina föräldrar mådde inte bra, jag och min syster rekommenderade dem att testa sig för coronaviruset. De gick till läkaren, men mammas tillstånd blev inte bättre, hon försämrades. Febern skulle gå ner men den blev högre under natten, berättar Karl Anthony Towns.

Mamman och sonen vid en tv-intervju.
Mamman och sonen vid en tv-intervju.

Towns pappa kunde lämna sjukhuset och är hemma i karantän, men hans mamma tvingades stanna kvar. Några dagar senare trodde de att hon var på bättringsvägen, men då blev tillståndet plötsligt sämre för henne.

”Sade saker jag inte vill höra”

– Det blev extremt mycket värre för henne i lungorna, och hon ligger nu i medicinsk koma.

– Jag sade innan hur mycket jag älskar henne, och hon sade saker som jag inte ville höra. Jag ska fortsätta vara stark för familjens skull, och jag vill att folk ska förstå att den här sjukdomen är på riktigt. Skydda din familj och dem du älskar, pröva social distansering och var inte på platser med mycket människor. Den här sjukdomen är dödlig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN