Öbergs nya framgång – tvåa i masstarten

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Hanna Öbergs framgångar i masstart fortsätter.

I världscupen i tjeckiska Nove Mesto blev svenska skidskyttestjärnan tvåa efter snabbt och imponerande skytte.

– Gör ett bra jobb på skjutvallen, säger Hanna Öberg till Sportbladet.

För sjätte gången den här säsongen tar Hanna Öberg en individuell pallplats i världscupen. Inför tomma läktare i tjeckiska Nove Mesto åkte hon sin första masstart sedan hon tog VM-brons i masstarten i Antholz – och denna gång fick hon ställa sig ett kliv högre upp på pallen.

– Det är en tävlingsform som passar mig, säger Hanna Öberg till Sportbladet.

Öberg skakade av sig bommen hon drog på sig i det första liggande skyttet för att sedan skjuta fullt i sina tre resterande skytten, tack vare det klättrade hon från fjortonde plats och fick ställa sig vid den femte mattan när hon kom in för sista skyttet. Förutom att hon sköt fullt så gick det väldigt fort – ut 20 sekunder bakom ledande Tiril Eckhoff och 17 sekunder före trean Franziska Preuss, Tyskland.

– Det var blött och lite tungt i snön, jag behövde verkligen slita i spåret efter bommen. Men jag gör verkligen ett bra jobb på skjutvallen, jag hade en bra känsla vid ståserierna och hade inte så mycket rörelse i geväret. Jag har haft ett bra flyt, det var inte lika bra under VM, men det är skönt att det är tillbaka nu, säger Öberg på telefon från hotellrummet.

”Enormt imponerande”

Inga placeringsförändringar när de sedan tog sig mot mål – norsk seger, svensk andraplats och tysk tredjeplats i skidskyttemasstarten i Nove Mesto.

– Hannas uppvisning är enormt imponerande, att skjuta så i en avslutande serie är makalöst starkt, säger experten Fredrik Lindström i SVT:s sändning.

Fem världscuplopp kvartstår den här säsongen, i totala världscupen ligger Öberg trea på 705 poäng, två poäng efter Eckhoff och leder gör italienskan Dorothea Wierer på 776 poäng.

– Det är spännande och kul att det inte är avgjort. Men det är inget jag åker runt och tänker på under tredje varvet, jag har mest fokus på att göra bra tävlingar.

Hanna Öberg.
Foto: TT
Hanna Öberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN