Ny VM-chans för Pontus Tidemand

Kör även Wales Rally GB för M-Sport i oktober

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: M-Sport
Pontus Tidemand kör Wales Rally GB för M-Sport

Pontus Tidemand får chansen igen.

Först tävlar han Turkiets VM-rally.

Därefter kör han även WRC i Wales.

– Det är verkligen en positiv boost, säger svensken.

I vintras fick Pontus Tidemand chansen att köra två VM-deltävlingar för M-Sport, i Monte Carlo och i Sverige. Därefter har han väntat på att få fler chanser och nästa vecka sätter han sig i bilen för att köra WRC i Turkiet

Då väntar en mycket tuff grustävling.

Men det är inte över när han har nått målet i Marmaris. Istället får svensken ytterligare en chans och får köra sin fjärde VM-deltävling försäsongen när WRC gästar Storbritannien och klassiska Rally Wales.

– Det är verkligen en positiv boost inför nästa vecka att veta att fler chanser väntar, särskilt så nära i tid, säger Pontus.

– Ett rally är inget rally, det måste sättas in i en större plan så jag får möjligheten att ta kliv framåt utan att starta på noll varje gång. Wales är en tävling som passar mig bra och som jag har flera bra minnen ifrån.

Pontus Tidemand kör WRC i Wales Rally GB

Han har kört tävlingen i en WRC2-bil vid tre tillfällen, vilket har resulterat i en seger och två andraplatser.

– Det blir något annat nu med WRC-bil men det ska bli spännande att se vad jag kan göra, säger Tidemand.

– Nu är det inget annat än full fart mot framtiden som gäller!

Svensken som har kört WRC2 de senaste säsongerna lyckades inte få något fabrikskontrakt inför årets säsong och har därför fått nöja sig med inhopp, men hans förhoppning är att han ska lyckas köra till sig en plats i nästa års mästerskap och M-Sports teamchef Richars MIller är nyfiken på att vad svensken kan leverera.

- Det är toppen att Pontus har ytterligare ett event med vår Ford Fiesta WRC och ännu en möjlighet att visa vad han kan göra på sportens högsta nivå. Han tillhör nästa generation och jag tror att alla fabriksteam är spända på att se hur han utvecklas under de här två eventen. Vi vet hur konkurrenskraftig han var i WRC 2, särskilt i Wales, och jag ser fram emot att få vaka över hans framsteg de kommande veckorna, säger M-Sports teamchef Richard Millener.

Rally Turkiet avgörs 12.15 september medan Wales Rally GB avgörs den första helgen i oktober. M-Sport kallar även in Hayden Paddon som får chansen i Wales och i Australiens VM-rally som också avslutar årets säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC