”Lånar ett tungt namn som de snyltar på”

Djurgården fyllde Kungliga Tennishallen i september. 

Men delar av notan för festen är fortfarande inte betald. 

– Man kan tycka att de borde skött de på ett proffsigare sätt, säger Kungliga Tennishallens generalsekreterare Mats Låftman.

Nästan 4 000 personer tog sig till Kungliga Tennishallen för att se Djurgården Baskets första match någonsin i den högsta ligan. I vanliga fall spelar laget i betydligt mindre glamorösa Brännkyrkahallen, men till premiären satsade klubben stort. 

Det blev också succé när Djurgården vände och vann mot Jämtland inför en kokande hemmapublik. Men Kungliga Tennishallen är inte lika nöjda.

Nästan fem månader senare är delat av notan fortfarande inte betald. 

– De har inte gjort rätt för sig när det gäller VIP-paket, mat och dryck. Jag tror att det ligger hos kronofogden nu, men de svarar inte när man ringer. Jag har säkert riktigt 20-30 gånger så vi är lite sura. Det är dålig stil, säger Mats Låftman.

”Går ut över dem”

Djurgården betalade hyran i förskott, men det saknas fortfarande runt 30 000 kronor till Sabis som driver Kungliga Tennishallens restaurang. 

– Jag förstår att de är i trångmål, men man kan tycka att de skulle kunna hantera det mer professionellt. Även om det är en ny klubb. De lånar ju ett tungt namn som de snyltar på. Det går ut över dem också, även om det är olika organisationer, säger Låftman. 

Djurgården gick i december ut med att klubben befinner sig i en djup ekonomisk kris, men konkurshotet hänger inte längre över klubben. 

– Den är avvärjd. Det börjar reda upp sig. Vi måste få in två miljoner kronor innan sista juni för att hamna på plusminusnoll. I december hade jag varit tveksam till att det skulle gå, men nu känns det greppbart, säger verksamhetschefen Rick Bergström.

”Ser ljuset i tunneln”

Bergström blir förvånad när Sportbladet berättar att Kungliga Tennishallen försökt att nå klubben utan framgång.

– Vi har haft mejlkontakt med dem och vår ekonomiavdelning håller på att ringa runt till alla fordringsägare nu. De står på vår lista och vi tutar och kör som bara den för att göra rätt för oss, säger han.

Samtidigt som ekonomin hackar ligger Djurgården på jumboplats i tabellen. Målet är nu att klättra till niondeplats för att undvika nedflyttning. 

– Vi har förhoppningen att kunna spela kvar i basketligan med herrarna nästa säsong och i basketettan med damerna. Vi har fått fantastiskt hjälp av djurgårdsfamiljen och ser ljuset i tunneln.

Sportbladet har varit i kontakt med Kronofogden och i dagsläget har Djurgården inga skulder där.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.