Oscar Pistorius förd till sjukhus

SPORTBLADET

Oscar Pistorius, 30, har förts akut till sjukhus.

Enligt The Mirror fruktade man först att den morddömde ex-paralympiern hade drabbats av en hjärtattack.

– Han mår okej nu, säger Johan van Wyk, talesperson för familjen.

Oscar Pistorius avtjänar just nu ett sex år långt fängelsestraff efter att ha blivit dömd för mordet på sin flickvän Reeva Steenkamp år 2013 i parets hem.

Den före detta paralympiern – som kallas ”Bladerunner” – har hela tiden hävdat att han agerade i tron om att Steenkamp var en inkräktare och har gjort en poäng av att han var försvarslös utan sina benproteser när mordet skedde.

Befarade hjärtattack

Vid 08-tiden i morse fördes han till ett sjukhus i huvudstaden Pretoria. Enligt tidiga rapporter ska fängelsevakterna ha befarat att han drabbats av en hjärtattack. Men vid 14-tiden ska man ha kunnat konstatera att det inte handlade om en hjärtattack. Pistorius ska dock, enligt uppgifter, ha beklagat sig över smärtor i bröstet.

– Det enda vi kan säga är att Oscar Pistorius har tagits till ett närliggande sjukhus för en medicinsk undersökning, och att han väntas återvända till fängelset senare i dag, säger en talesperson från fängelset, enligt Mirror.

Johan van Wyk, som är talesperson för familjen, säger till tidningen The Citizen att Pistorius ”mår okej”.

Känd världen över

Detta är andra gången Pistorius förs akut till sjukhus. Så sent som i augusti förra sommaren ska han ha hittats med svåra skador på sina handleder och en annan intern sa då att han misstänkte att Pistorius hade försökt ta livet av sig.

– Det kan vi inte bekräfta. Det är bara spekulationer, sa en presstalesman då.

Den sydafrikanska paralympiern blev känd över hela världen efter att ha deltagit i OS i London och nått semifinal, med proteser istället för de två ben han tvingats amputera.

Foto: Themba Hadebe, TT
ARTIKELN HANDLAR OM