Sextrakasserar tv-reportern – kastas ut från Franska Öppna

avPelle Strandman

SPORTBLADET

Maxime Hamou åkte ur Franska Öppna och försökte efteråt kyssa en reporter mitt under en tv-intervju.

Nu bannlyser det franska tennisförbundet, FTT, spelaren – som senare gick ut med en offentlig ursäkt.

– Om jag inte hade varit i direktsändning så hade jag slagit till honom i ansiktet, sa reportern enligt franska Huffington Post.

Det var på måndagen som den 287-rankade fransmannen Maxime Hamou blev utslagen ur Franska Öppna redan i den första omgången.

Särskilt bedrövad över detta gav han dock inte sken av att vara efteråt. Nu visar tv-bilder från Eurosport nämligen hur den 21-årige tennisspelaren i en direktsänd intervju blir lite väl närgången mot journalisten Maly Thomas.

Hamou la sin arm hårt om reportern och försökte kyssa henne vid upprepade tillfällen trots hennes försök att fösa bort honom.

Skrattade och applåderade

Det franska tennisförbundet (FTT) har nu, enligt BBC, fördömt agerandet som ”ett förkastligt beteende” och låter meddela att Hamous ackreditering för resten av Grand Slam-turneringen är indragen.

Ledningen för turneringen har beslutat att dra in Maxime Hamous ackreditering till följd av hans förkastliga beteende med en journalist den 29 maj”, skriver förbundet i ett officiellt utlåtande.

Franska Huffington Post citerar Maly Thomas enligt följande:

– Det var rent utsagt oförskämt. Om jag inte hade varit i direktsändning så hade jag slagit till honom i ansiktet.

Eurosport ber om ursäkt

Samtidigt som Maxime Hamou försökte kyssa Maly Thomas på kinden syntes flera programledare och kommentatorer i programmet ”Avantage Leconte” skratta och klappa sina händer i tv-studion.

Något som Eurosport nu tar avstånd ifrån.

Eurosport beklagar situationen som uppstod under Maly Thomas intervju med Maxime Hamou i ”Advantage Leconte” i går kväll”, skriver kanalen på Twitter och fortsätter i ett nytt inlägg:

En ursäkt kommer att presenteras i kväll i direktsändning på Eurosport”.

Efter att tv-bilderna rullade ut i etern har incidenten fått fäste och blivit en nyhet över hela sportvärlden.

”Var inte min intention”

Nu har också Maxime Hamou själv gått ut och bett om förlåtelse för sitt opassande beteende.

Jag vill framföra mina djupaste ursäkter till Maly Thomas om hon kände sig sårad eller chockad över min attityd under hennes intervju”, skriver han i ett utlåtande enligt L’Equipe.

Jag hade bara haft en underbar vecka här på Roland Garros och mått så bra som man kan göra som tennisspelare. Jag lät mitt överflöd av entusiasm ta sig i uttryck på ett pinsamt sätt gentemot Maly, som jag känner och uppriktigt respekterar. Inget av det som har skrivits har varit min intention.

Förutom den skriftliga ursäkten erbjuder sig Hamou att möta upp Maly Thomas för att be henne om förlåtelse.

Jag finns till hennes förfogande för att be om ursäkt personligen om hon så önskar. Jag lär mig varje dag från mina misstag att bli en bättre tennisspelare och en bättre person”.

ARTIKELN HANDLAR OM