Johaug: ”Förberedd på att jag kan missa OS”

Stjärnan om när hon tänkte lägga av helt

1 av 2 | Foto: Roald, Berit / TT NYHETSBYRÅN

avMartin Tolén

SPORTBLADET

I sommar ska Therese Johaug höras av Cas.

Men nu erkänner norskan att hon varit nära på att ge upp.

– Första veckan tänkte jag bara: ”Aldrig mer”, säger hon till VG.

I sommar ska dopningsavstängde Therese Johaug, 28, höras av idrottens skiljedomstol (Cas) för att få sin avstängningslängd bestämd.

Den norska skidstjärnan har fått ett straff på 13 månader, men det beslutet överklagades av internationella skidförbundet (Fis).

”Domen återspeglar inte det faktum att Johaug inte läste dopingvarningen på förpackningen, trots att medicinen var okänd för henne och köptes i ett främmande land. Straffet är bland de mildaste av eventuella påföljder”, skrev Fis i sin överklagan.

Funderade på att sluta

Och nu medger norskan att turerna kring hennes dopningsfall fått henne på tankarna att lägga av helt.

– I början när allt skedde första veckan så var det ju mycket tankar, känslor och besvikelse. Den första helgen efter det tänkte jag bara: ”Aldrig mer”. Det är egentligen enda gången jag känt så, säger hon till norska VG.

Foto: TT

Om Cas skulle ändra domen från 13 till minst 16 månaders avstängning innebär det att skidstjärnan missar OS i Pyeongchang i vinter.

– I mitt huvud fokuserar jag bara på att nå OS, men jag måste vara förberedd på att det inte kan gå också. Så jag har det i huvudet också att OS kan ryka, säger Johaug.

OS i sydkoreanska Pyeongchang avgörs mellan 9 och 25 februari.