Missar stortävling – underbar anledning

Foto: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

U.S. Open är den enda majorn som Phil Mickelson inte har vunnit.

Ändå tänker han strunta i årets turnering – av en underbar anledning.

En anledning som också förvånar världens golfexperter.

Phil ”Lefty” Mickelson, 46, har vunnit fem majors i sin långa och framgångsrika karriär men det saknas fortfarande en trofé från U.S. Open för att fullborda en så kallad ”career grand slam”.

Och frågan är hur många chanser till han får?

Många hade nog trott att amerikanen skulle satsa stenhård på årets upplaga av den klassiska tävlingen – men han tänker inte ens komma.

”Hade haft full förståelse”

Anledningen: Hans dotter Amanda tar examen samma dag som tävlingen inleds (den 15 juni) och Phil har inga planer på att missa sin dotters milstolpe i livet.

– Och det går helt enkelt inte att hinna med både och, säger Mickelson enligt New York Times.

Foto: AP
Phil Mickelson med familj efter British Open-segern 2013.

Hans fru fyller i:

– Phil vill inget hellre än att vinna U.S. Open så jag hade haft full förståelse om han hade valt att åka dit och spela, säger hon.

”Hade haft en bra chans”

Mickelsons beslut förvånar golfexperter.

”Jag är väldigt förvånad med tanke på att det är den enda major-titeln han saknar. Men bevisligen tycker han att det är viktigare att vara med sin dotter”, skriver Golf.com-skribenten Josh Sens.

”Phil hade haft en bra chans att vinna U.S. Open i år. Tävlingen spelas på en bana med breda fairways, långa hål och greener som kräver välplacerade inspel. Den här banan passar honom perfekt”‚ skriver Sports Illustrateds Michael Bamberger.

Dottern Amanda har enligt New York Times sagt till Phil Mickelson att hon förstår om han väljer att åka på U.S. Open i stället för att komma på hennes examen.

Kanske är det sista ordet inte sagt. Men i nuläget talar alltså mycket för att ”Lefty” missar årets turnering.

ARTIKELN HANDLAR OM