NBA

NBA-mästaren börjar skolan – tänker spela i skollaget

Av: 

Cesar Fältskär

J.R. Smith, till höger.
J.R. Smith, till höger.

SPORTBLADET

Efter karriären brukar de flesta idrottarna luta sig tillbaka, lägga sig i hängmattan och ta det lugnt – men inte J.R. Smith.

Den tvåfaldiga NBA-mästaren tänker nämligen börja plugga på universitet och vill spela i skolans golflag – 35 år gammal.

– De sa alltid att jag kunde komma tillbaka. Det är det jag gör nu, säger Smith till PGA Tour.

Den två meter långa guarden J.R. Smith lade basketskorna på hyllan förra året. Under sin karriär i NBA spelade han för lag som Los Angeles Lakers, New York Knicks och Cleveland Cavaliers, och lyckades ta två NBA-titlar.

Nu, efter karriärens slut, tänker han inte lägga sig på en yacht i söderhavet. Smith har sökt in till North Carolina State University – och planerar att spela i skolans golflag, 35 år gammal.

– De sa alltid att jag kunde komma tillbaka (till skolan). Det gör jag nu, säger han till PGA Tourens hemsida.

Smith har i dagsläget fem i handikapp.

– Han är en tidigare professionell idrottsman, men det är unika förutsättningar. Det är en stor grej för oss, och för honom, säger skolans golftränare Richard Watkins.

Gick aldrig på college

NBA-spelare måste sedan 2005 gå minst ett år på college för att få draftas in i ligan. Men Smith draftades 2004, ett år innan regeln infördes och valde att inte gå på college innan han valdes New Orleans Hornets.

Således är Smith fortfarande universitetsberättigad, och har till hösten sökt in till North Carolina State University. Där kommer han att studera liberala studier – och spela i skolans golflag.

– Jag har ingen fritid nu. Uppfostra barn och gå till skolan, mitt schema kommer vara fullt, säger han.

Universitetet är ett av 101 HBCU:s i USA, ”historically black college and universities”. En typ av högre utbildning som startades för svarta medborgare i USA innan det var lagligt för svarta att studera på landets universitet.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Åtta jätteskandaler som har skakat om NFL

ÄMNEN I ARTIKELN

NBA

Golf

PGA-touren

Basket