OS 2022 i Peking

Frida Karlsson får inte köra tremilen

Av: 

Malin Wahlberg

Anna Rydén

Samuel Abrahamsson

SPORTBLADET

Frida Karlsson ville köra tremilen.

Men nu stoppas den svenska stjärnan.

”Det känns tomt, jävligt och tungt”, skriver hon på Instagram.


Hur nöjd är du med vår OS-bevakning? Tyck till och hjälp oss att bli bättre!


Frida Karlsson har haft ett tungt OS. Kollapsen efter skiathlonen kostade mycket energi och efter det har stjärnan inte kunnat återhämta sig som hon brukar.

Nu stoppas hon från tremilen.

– Vi har utvärderat under veckan och försökt få henne återhämtad nog till tre milen. Men det kommer bli en sjukt tuff tremil och vi känner inte att att hon är riktigt där än, säger Anders Byström till Sportbladet.

– Hon tycker det är tråkigt och vill köra men förstår samtidigt att vi tar beslutet för hennes skull och att vi inte vill riskera något, fortsätter Byström.

”Klart det är tufft”

Varför tog ni inte beslutet tidigare så hon kunnat resa hem?

– Vi ville att hon skulle träna i dag med och se om hon var där men bedömde att hon inte är riktigt där. Men klart det är tufft för henne att OS inte blev som hon ville.

Karlsson bedöms inte kunna prestera på den nivå hon vill i en tuff tremil på hög höjd och i kyla.

–  Den medicinska bedömningen är att hon skulle må bra av lite mer återhämtning. Hon kan ställa sig på startlinjen till tremilen, men bedömningen är att det på längre sikt är bäst att stå över på söndag, säger landslagsläkaren Jan Wall.

”Ska hem och vattna blommorna”

Det blir i stället Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom och Jonna Sundling som kör OS sista lopp. Karlsson skriver själv om beslutet på Instagram.

”Hoppet levde om en sista chans på söndag. Men det blir visst inget. Jag nådde inte mina mål. Det känns tungt, och jävligt, och tomt nu, men vad fan!! Det finns mycket värre saker här i livet ju”, skriver hon och fortsätter:

”Tack för erfarenheten, för utmaningarna och för stöttningen. Det är det som kommer att ta mig dit nästa gång. Nu ska jag hem och vattna blommorna”.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS 2022 i Peking

LÄS VIDARE

Mamman om Frida Karlsson: ”Skönt att slippa se det”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Vinter-OS

Frida Karlsson

Längdskidor