Thobias Montler med tangerat ”utepers”

Thobias Montler slog till med tangerat utomhusrekord vid tävlingar i Grekland i kväll.

Men tränaren Yannick Tregaro vet inte om han ska tro på resultatet fullt ut.

– Det är lite halvskum känsla här, säger han.

Tregaros träningsgrupp har smugit igång säsongen med tävlingar i Grekland.

Och tvåan från IVM i vintras, Thobias Montler har bibehållit formen. 8,10 i Kalamata i lördags blev än längre på hoppgalan i Kallithea i kväll.

I tredje omgången flög OS-fyran 8,27. Tangerat det längsta han någonsin hoppat utomhus och bara elva centimeter från rekordet han satte i IVM-finalen i mars.

Montler följde upp med 8,21 och 8,11 för att bekräfta den höga nivån. Innan han dundrade iväg ett jättehopp i sista omgången – som hårfint dömdes röd flagg på.

– Sista hoppet är så sjukt långt, 8,50 ungefär, säger Yannik Tregaro som stod i höjd med landningen när röda flaggan visades.

Montler tangerade sitt utomhusrekord på 8,27 på galan i Grekland – men tränaren Yannick Tregaro vågar inte lita på resultatet fullt ut.
Montler tangerade sitt utomhusrekord på 8,27 på galan i Grekland – men tränaren Yannick Tregaro vågar inte lita på resultatet fullt ut.

”Lätt att hoppa långt”

Men kanske ska rekordböckerna vara glada att det inte skrev som svenskt rekord. För tränaren själv är lite skeptiskt till den grekiska galan han just bevittnat.

– Han hoppar långt, absolut. Men det är lite halvskum känsla här. Gropen är lite låg... det är ganska lätt att hoppa långt om vi säger så, säger Tregaro.

Och långt var det fler som hoppade. 8,27 till trots fick Montler nöja sig med en andraplats bakom indiern Murali Sreeshankar som slog till med 8,31 i tredje omgången. Även fransmannen Jules Pommery slog till – rejält. Han hade aldrig hoppat över åtta meter men slog till med 8,17 i sista omgången.

På samma tävling slog Maja Nilsson årsbästa i höjdhoppet med 1,91. Fabian Delryd vann herrarnas höjd på 2,21, även det årsbästa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.