Andy Murray kommer till Stockholm Open

Andy Murray.
Andy Murray.

Världsstjärnan Andy Murray kommer till Stockholm Open.

– Det känns otroligt roligt. Andy Murray är en legendar som kommer till stan, det blir jättekul för publiken att få se honom live, säger Thomas Enqvist, turneringschef för Stockholm Open, till Dagens Nyheter.

Andy Murray, 34, har vunnit Wimbledon två gånger och US Open en gång. Nu ska han spela Stockholm Open.

Det bekräftar Thomas Enqvist, turneringschef för Stockholm Open för Dagens Nyheter.

– Jag har pratat med honom i stort sett under hela året och känner hans manager. Murray får ett wild card eftersom han inte ligger tillräckligt högt upp på rankningen efter sin höftoperation, säger Enqvist.

Haft stora skadeproblem

Murray som haft enorma skadeproblem de senaste åren tvingades operera höften i januari 2019 och var nära att lägga av med tennisen.

Men skotten har kommit tillbaka och ska nu alltså spela i Sverige.

– Han spelar så pass bra och känner sig fräsch, det ska bli spännande och se vad han kan göra i Kungliga tennishallen, säger Enqvist.

”Bästa startfältet”

Sedan tidigare är även OS-mästaren Alexander Zverev, världsåttan Casper Ruud, världstian Hubert Hurkacz och regerande Stockholm Open-mästaren Denis Shapovalov klara för turneringen.

– Vi är jättestolta över det starka startfältet. Tittar man på rankning så är det kanske det bästa startfältet Stockholm Open haft i och med att vi har tio spelare från topp 20, och två av dem ligger topp tio.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.