Ryska stjärnans attack på svenskduon: ”Förrädare”

Julia Managarova.
Julia Managarova.

Anna Lagerquist och Per Johansson lämnade ryska Rostov-Don när kriget bröt ut.

Efter att storklubben vann ligaguldet i går gick världsstjärnan Julia Managarova till attack mot dem som lämnade klubben.

”Förrädare”, skriver Managarova, som för övrigt spelade för det ukrainska landslaget fram till 2014, på sin Instagram.

När Ryssland invaderade Ukraina fick de utländska spelarna och tränaren Per Johansson möjlighet att bryta sina kontrakt med den ryska storklubben Rostov-Don och lämna landet.

Detta valde svenska landslagsspelaren Anna Lagerquist, franska spelmotorn Grace Zaadie, brasilianska storstjärnan Eduarda Amorim, ukrainska kantspelaren Viktoria Borchenko och nämnde Johansson att göra.

I går vann Rostov-Don, med enbart ryska spelare i laget, det ryska slutspelet efter att besegrat sin värsta rival, CSKA Moskva.

Född och uppvuxen i Ukraina

Direkt efter firandet valde lagets storstjärna på högerkanten, Julia Managarova, att på sin Instagram gå till attack mot sina gamla lagkamrater (förutom Borchenko) som lämnade klubben efter invasionen.

Managarova, som tog OS-silver med Ryssland i fjol, har ett privat konto på Instagram men Sportbladet har fått tillgång till skärmdumpar på hennes inlägg.

Först skrev hon: ”Tack till alla”, taggade samtliga i kvartetten och lade till den ryska flaggan.

När hon misstänkte att ironin inte gått fram skrev hon mer: ”En gång till: Tack till alla. Förrädare” och taggade in Lagerquist och de andra.

Intressant i sammanhanget är att Managarova är född och uppvuxen i Ukraina och gjorde 46 landskamper för landet innan hon 2014 bytte till Ryssland, som hon tagit medalj med i såväl OS som VM och EM.

Anna Lagerquist.
Anna Lagerquist.
 Per Johansson.
Per Johansson.

”Får stå för henne”

Lite senare tog Managarova skärmdumpar från ryska lagkamraters Insta-bilder från firandet, lade till texter, taggade kvartetten och publicerade:

”Tack för att du lämnade klubben, Per! Med dig skulle vi ha förlorat.”

”Tack till alla ni som lämnade klubben. Med er hade vi inte kunnat vinna.”

Sportbladet har pratat med både Johansson och Lagerquist om inläggen.

– Jag har inga kommentarer. Det får stå för henne. Jag är glad för att de vann guldet, säger Johansson.

– Jag har sett det men ser ingen anledning att kommentera det. Det får stå för henne. Jag gläds med klubben att de vann, säger Lagerquist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.