Kritik när VM-medaljören kastas ut

Silver- och bronsmedaljör i VM 2021.

Nu petas Johannes Dale från det norska skidskyttelandslaget.

– Det känns som en kärlekssorg att bli utkastad från laget, säger Dale till NRK.

Johannes Dale, 24, petas från Norges skidskyttelandslag inför nästa säsong till förmån för Sivert Guttorm Bakken och Filip Fjeld Andersen.

I VM för drygt ett år sedan tog han två individuella medaljer.

– Det är därför det känns brutalt att bli utkastad så snabbt, säger Dale till NRK.

Han hade på känn att han kunde bli petad efter en svagare vinter.

– Men det är så klart aldrig trevligt att få beskedet. Det känns som en kärlekssorg att bli utkastad från laget. Det är ett lag med killar som jag tycker mycket om efter så många år. Det är jättetråkigt, säger Dale.

Experten kritisk mot petningen

Den norska skidskytteexperten Synnöve Solemdal är kritisk till beslutet att peta Johannes Dale. Hon tycker att mattan dras undan framför fötterna på en skidskytt som har presterat på en hög nivå i närtid.

– Jag tycker att både ledningen och tränarna måste ta ett visst ansvar för hur situationen har blivit. Jag tycker det är väldigt dumt av dem att peta Dale, säger Solemdal till NRK.

Landslagschefen Per Arne Botnan svarar på kritiken.

– Det är en tuff kamp om platserna och då kommer det alltid vara några som ryker, även om de har gjort bra resultat, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln