Patrik Sjöberg är inlagd på sjukhus igen

Patrik Sjöberg. (Arkivbild)
Patrik Sjöberg. (Arkivbild)

Patrik Sjöberg har tvingats bli inlagd på sjukhus igen efter fortsatta sjukdomsproblem.

Det handlar om en steloperation som var lång och krånglig, uppger han själv på sociala medier.

Den 54-årige höjdhoppslegendaren vårdades på intensiven i våras på grund av dubbelsidig lunginflammation och en livshotande blodförgiftning.

Patrik Sjöberg har lagt upp en bild på Instagram från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg där han ligger med slangar i näsan.

”Tyvärr under tiden jag hade sepsis hann bakterierna äta sig in i en kota och helt in i en disk och förstöra den totalt. Så nu åkte jag in på en planerad operation för ländryggen som genomfördes i går på dagen”, skriver han.

”För hög smärta”

Det är sviterna från den dubbelsidiga lunginflammationen och blodförgiftningen som gör att han har fortsatta problem med hälsan.

”Operationen som är en steloperation var lite lång och krånglig, när ortopedkirurgen stolt berättar att det var en tuff operation men han fäste skruvarna ordentligt och det känns tryggt. Det kommer bli tufft att sätta fart med rehab igen, då jag har tappat träningen senaste tiden på grund av för hög smärta”, skriver han.

På grund av det allvarliga sjukdomstillståndet i våras låg Patrik Sjöberg på intensiven i tre veckor och var nedsövd i respirator i två av veckorna.

Senare blev han inlagd igen efter stora smärtor i ryggen, när bakterierna hade angripit ländryggen.

Fått bättre liv

Patrik Sjöberg väljer ändå att se positivt på livet och framtiden efter den genomförda operationen.

”Jag har sen nån månad börjat bara tänka på det positiva som händer varje dag och mitt liv blev genast bättre ... Jag vill passa på att tacka den fantastiska personalen på Sahlgrenska och särskilt på kirurgen, ni är guld!”, skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.