Hectors kryptiska svar: ”Inget solklart”

Sara Hector åkte av i Åre förra veckan och skadade knäet.

Nu går hon en kamp mot klockan för att bli startklar inför avslutningen av världscupen – med hjälp av el-akupunktur.

– Jag är positiv, mer än så kan jag inte säga, säger Sara Hector.

En storslalomtävling återstår i världscupen den här säsongen. Den äger rum i Courchevel i Frankrike på söndag och ett superdrama väntar.

Sara Hector leder storslalomcupen med bara fem poäng före konkurrenten Tessa Worley.

– Det har varit en drömsäsong. Jag är stolt och det är riktigt häftigt. Nu handlar det om att fokusera på vad jag ska göra. Jag jobbar med mycket avslappning, säger Sara Hector.

Kryptiskt svar

Men Hectors uppladdning hade kunnat varit bättre. I Åre skadade hon knäet och på presskonferensen inför helgens storslalom var hon kryptisk i sina svar.

– Det funkade att åka med knäet. Jag kunde lägga tryck på knäet, så det känns positivt.

Om knäet kommer ställa till problem på söndag? Det vill inte Hector gå in på.

– Det finns inget solklart svar på det. Jag ska göra mitt absolut bästa. Det kommer nog gå jättebra, vi får se på söndag. Det funkade över förväntan idag så jag är positiv, mer än så kan jag inte säga.

Effektiva metoden

På sin Instagram visar 29-åringen upp bilder från behandlingen av skadan. Där använder fysioterapeuten, Towe Söderlund sig av en metod som heter el-akupunktur.

– Metoden ökar blodcirkulationen kring musklerna kring knäet. Det är en vanlig metod som vi använder oss av och den är väldigt effektiv. Den funkar väldigt bra för Sara och det är en del av behandlingen och den fungerar väldigt bra för smärtlindring, säger Towe Söderlund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN