Dackarna mot superuppställning

SPORTBLADET

Gjorde klart med Rune Holta

Dackarna har gjort klart med VM-sjuan Rune Holta till nästa speedwaysäsong.

– Klart att vi vill vara med och fightas i toppen, säger Dackarnas klubbchef Jörgen Kling.

Rune Holta.

Dackarna hade en tung säsong 2009. Trots ett namnkunnigt lag åkte smålänningarna ur redan i SM-kvartsfinalen. 2010 ska det bära längre är tanken. Rune Holta, norrmannen som tävlar på polsk licens, ska vara med och lyfta Dackarna. Holta körde förra säsongen med Indianerna och var Kumlalagets bäste poängplockare.

Dackarna har därmed Andreas Jonsson (VM-femma), Holta (VM-sjua), Fredrik Lindgren (VM-nia) och Hans Andersen (VM-tia) i den tilltänkta startuppställningen. Dessutom har Kenneth Bjerre, åtta i VM-serien, kontrakt för kommande säsong med Målilla-klubben.

Kontrakt över en säsong

– Jag förstår om folk undrar över hur vi klarar ekonomin, säger Kling. Men jag fick min budget och den har jag klarat. Vi gör inget överilat. Jag kan väl säga så mycket som att om Holta bara hade tittat på pengarna hade han inte valt att köra med oss, säger Kling.

– Det är svårt att prata målsättningar redan nu men visst vill vi vara med i toppen och slåss. Jag tycker inte att vi någon gång tidigare haft en så stark uppställning som inför nästa säsong, fortsätter han.

Kontraktet med Holta gäller för en säsong.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway