Sportbladet

... och här är de värsta arenanamnen i Sverige

Av: 

Marcus Leifby

SPORTBLADET

Från ”Göranssons” till ”Färs och Frosta Sparbank Arena”

Newcastlefansen är upprörda över det nya arenanamnet sportsdirect.com@St James' Park Stadium.

En titt runt i vårt avlånga idrottsland visar att många svenska fans har all anledning att vara förbannade de också.

Här är de värsta arenanamnen i Sverige.

Göransson Arena

Var: Sandviken

Vad: Mest bandy

Lag: Sandviken

Kommentar: Göranssons Arena är inte speciellt exotiskt men vad fasen. Hade jag haft tillräckligt med stålar att spendera på inget speciellt hade jag köpt en hockeylada nere i Småland och bytt namn till Leifbys Lada. Inget snack om saken.

Namnet på arenan kommer ifrån Göran Fredrik Göransson, en av grundarna till Sandvikens Jernverks AB, (nuvarande Sandvik).

Starke Arvid Arena

Var: Ljungskile

Vad: Fotboll

Lag: Ljunskile SK

Kommentar: När Ljungskile behövde få in lite extra stålar bytte man namn på hemmaarenan. Det lite mer genuina namnet Skarsjövallen försvann och ersattes av det lite mindre genuina namnet Starke Arvid Arena. Så där, va? Och ja, förresten, sedan tidigare har vi ju Långe Jan. Det är en fyr på Öland.

Färs och Frosta Sparbank Arena

Var: Lund

Vad: Handboll

Lag: Lugi och H43

Kommentar: ”Hej och välkomna till Färs och Frosta Sparbank Arena och kvällens...”. Nej, ni hör ju själva. Den här färsen är en fars och den varken smakar eller låter speciellt bra.

Gamla Ullevi

Var: Göteborg

Vad: Fotboll

Lag: IFK Göteborg, Örgryte, Gais

Kommentar: När gamla Gamla Ullevi revs och nya Gamla Ullevi byggts upp fick språkprofessorn Sture Allén uppdraget att hitta på ett nytt namn. Han tog ett gammalt och fakturerade 44 800 spänn för jobbet. Starkt jobbat, Sture!

SEAB-hallen (Saneringsentreprenad AB-hallen)

Var: Uppsala

Vad: Curling

Lag: IK Fyris

Kommentar: Sveriges kanske värsta arenanamn om man läser ut förkortningen. Till vardags spelas det curling här och vi får väl i alla fall anta att det här är Sveriges i särklass renaste curlingarena.

Borr och Tång Arena

Var: Valbo

Vad: Hockey

Lag: Valbo HC

Kommentar: Vi vet inte om målvakterna brukar spika igen målet här eller om puckarna skruvas in i krysset men vi vet i alla fall att arenan, trots alla verktyg, bara har kapacitet för 750 åskådare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: