Slogs medvetslös

SPORTBLADET

Jens Voigt kraschade i 90 km/h – förd till sjukhus med helikopter

Foto: reuters

Här är olyckan som skakar Tour de France.

Tysken Jens Voigt, 37, tappade balansen i 90 km/h, skrapade upp ansiktet mot asfalten och slogs medvetslös.

– Hoppas att han är okej, säger stjärnan Lance Armstrong.

Spanjoren Mikel Astarloza vann tisdagens 16:e etapp av Tour de France, men det hamnade lite i skymundan av den otäcka krasch som tysken Jens Voigt råkade ut för.

I en brant nedförsbacke med 25 kilometer kvar till mål – i en hastighet som uppskattas till 80-90 km/h – tappade Saxo Bank-cyklisten kontrollen över sin cykel och störtade i asfalten med full kraft. Där blev han liggande orörlig och medvetslös medan blodet forsande från ansiktet.

”En chock”

Voigt har enligt Ekstrabladet återfått medvetandet och förts med helikopter till sjukhuset i Grenoble. Det är dock fortfarande oklart hur allvarlig skadad han är.

– Det är en chock när man ser en lagkamrat ligga sådär. Vi tänker bara på Jens nu och är bekymrade, säger dansken Nicky Sörensen.

– Han har slagit sig, inget tvivel om det, och det såg inte bra ut till en början. Men vi har fått veta att han är vid medvetande och kan röra sig, säger förre toppcyklisten Bjarne Riis, som numera är Saxo Banks team-manager, till Ekstrabladet.

Larsson långt från täten

– Jag hörde att Jens Voigt hade kraschat våldsamt. Hoppas att han är okej, skriver sjufaldige Tour de France-segraren Lance Armstrong på sin twitter-sida.

Spanjoren Alberto Contador behåller totalleddningen och den gula tröjan i Tour de France. Han är en minut och 37 sekunder före lagkamraten Lance Armstrong. Svenske Gustav Larsson cyklade in på 75:e plats, drygt 13 minuter efter Astarloza. Totalt ligger han 27 minuter efter toppen.

Tv-klippet

Vill du se klippet i en egen spelare – klicka HÄR

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport