Krasch förstörde Kleveros Spa-helg

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kleveros.com
Tuff helg. Kevin Klevros fick det inte riktigt att stämma på Spa.

Två svenskar körde Formel Renault 2.0 på Spa i helgen. Fredrik Blomstedt kraschade. Det förstörde Kevin Kleveros helg.

– Jag är rätt rejält besviken på helgen, säger Kleveros.

Foto: Kleveros.com
Kevin Kleveros

Formel Renault 2.0 är en underklass till stora Formel Renault - en av de främsta inkörsportarna till Formel 1. Två svenska talanger körde säsongens andra tävling. Kevin Kleveros och gästspelande Fredrik Blomstedt, som annars kör Formel Renault i England.

Men helgen blev tuff för båda.

– Det var ingen rolig helg, säger Kevin Kleveros.

Är du besviken?

– Jag är rätt rejält besviken på helgen, men jag har alltid haft problem på den banan. Vi hade problem i kvalet, tänkte vänta länge innan vi gick ut. Med när jag gick ut fick jag bara ett varv innan det blev rödflagg efter att Fredrik Blomstedt kraschade. Hans bil var inte fin, men han klarade sig.

Hur mycket avgjordes i kvalet?

– I Eurocup är det så tätt. Det kan skilja 1,5 sekund från nummer ett till den som är sist. Det är så svårt att köra upp sig. Och alla kör nästan lika fort. Startpositionen är så avgörande, det är halva racet.

Spa är mångas favoritbana. Hur tycker du att den är att köra på?

– Den är rolig, men våra bilar är för långsamma. Det är så långa raksträckor och man sitter bara och väntar på att det ska hända något. Bilarna är är uppe i 230, men det tar ändå en stund att komma genom rakorna.

Vad har du för mål med säsongen nu?

– Mitt mål är att göra allt jag kan i Eurocup. Det är första prioritet eftersom det är en så bra serie. Målet där är att ta poäng. Nu har det misslyckats i de två första tävlingarna men satsar på att ta poäng i resten av tävlingarna. Jag vet att jag kan, men mycket ska klaffa också.

Och så kör du svenska mästerskapet också. Känner du dig överlägsen där?

– Överlägsen kan jag inte säga. Det finns många som är bra. Felix Rosenqvist och Daniel Ros blir svåra att slå. Men jag tror att det kan gå väldigt bra.

Till sist, vad önskar du dig just nu?

– Att jag hade tillräckligt med budget för att köra en snabbare bil nästa år. En Renault V6, den som de kör med i Formel Renault 3.5. Den ser ut som en F1-bil och är mycket modernare. Och snabbare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport