Mejla

Peter Wennman

Det handlar om prestige och oavslutade affärer

SPORTBLADET

LONDON. Om nu Mexiko förlorar VM-kvalmatchen i USA tidigt i morgon bitti kan vi vara rätt säkra på att Sven-Göran Eriksson får sparken.

Vi kan också anta att han då tar första bästa plan till södra England.

Men vad händer om Mexiko vinner?

Är då en Premier League-klubb som Portsmouth fortfarande så intressant för Svennis att han är beredd att hoppa av förbundskaptensjobbet?

Kan mycket väl vara så.

Folkopinionen kommer att svänga dramatiskt kring den rätt impopuläre svensken om det blir seger mot USA – han skulle plötsligt sitta säkert ett tag till – men jag undrar ändå vad som rör sig i hans huvud.

”Pompey” har redan inlett förhandlingar med det mexikanska fotbollsförbundet, det talas om sjusiffriga belopp till Svennis, och det kan nås en ekonomisk överenskommelse som både Mexiko, Portsmouth och Eriksson finner tilltalande.

Det kan förefalla märkligt att Svennis skulle vara sugen på att byta hettan och passionen och 100 000 åskådare på Azteca mot den ruffiga, regniga, slitna miljön kring Fratton Park, men det är nånting med Premier League som har stark dragningskraft på honom. Och det handlar inte enbart om pengar.

Det handlar mer om prestige och unfinished business.

Han blev sparkad som Englands förbundskapten, han blev sparkad under märkliga omständigheter i Manchester City ... jag tror aldrig att han kommer att sova gott igen förrän han så att säga täppt till truten på det här landet.

Grön av avund

Jag skrev redan i höstas när jag träffade Svennis i Mexico City att han nog hellre skulle vilja vara i England. Araberna hade just köpt Manchester City. Robinho hade skrivit på dagen innan. Jag fick en känsla av att Svennis ansikte var lika grönt (av avund) som hans mexikanska träningsoverall.

Han var inte glad åt dom antydningarna. Han läste vad jag skrivit och bad mig i stort sett fara åt helvete.

Aldrig fel att spekulera

Sen dess har jag framhärdat flera gånger:

Jag tror Sven-Göran Eriksson hamnar i Premier League innan säsongen är över. När nu Portsmouth-situationen uppstått ångrar jag att jag inte knallade in på nåt spelkontor och satte en slant på det.

Spekulera kan man i alla händelser göra hur mycket man vill. Det är aldrig fel.

Det är värre att vilseleda, fejka och blåljuga genom desperat gangsterjournalistik.

En annan svensk tidning skrev i går att ”enligt källor vill John Terry och Frank Lampard ha Svennis till Chelsea”. Man fick intrycket av att svensken var högaktuell som efterträdare till Luiz Felipe Scolari.

Svennis har inte varit aktuell för Chelsea en enda sekund. John Terry satt i presskonferens inför landskampen i Spanien i går och berättade att han var chockad över sparkningen av Scolari och att brassen haft spelarnas stöd.

Inte en chans att han eller Lampard direkt skulle ha börjat prata om vem de vill se som efterträdare.

● ● ●

Guus Hiddink, däremot, tycks bli den som tar över på Stamford Bridge. Det kan vara en alldeles lysande lösning för Chelsea.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Av: 

Peter Wennman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Wennman