Sportbladet

Transfer Center

Av: 

AnnaMaria Jansson

SPORTBLADET

sportbladet.se följer de sista timmarna på transfermarknaden

Skriver Andrej Arsjavin på för Arsenal i dag?

Får Zlatan Ibrahimovic någon ny lagkamrat?

Hinner Manchester City göra någon stor värvning?

I kväll klockan 18.00 slår transferfönstret igen för den här gången.

Fram till dess hjälper Sportbladet.se dig att hålla koll på de största övergångarna och de galnaste ryktena.

Mejla gärna oss om rykten eller bekräftade övergångar här.

18.35 Här vart det dramatiskt minsann. Helt otippat stannar Andrej Arsjavin i ryska klubben Zenit St Petersburg.

Enligt Alexei Petrov kan det bli tal om en övergång i sommar, men inte nu. Återstår bara för den blonda EM-stjärnan att flyga hem igen. Så kan det gå.

Nu stänger jag ner för i kväll, men självklart kommer uppdateringar och artiklar på webben. Tack för alla mejl - ni är grymma!

18.29 Alltså, nu skriver nyhetsbyrån AP att Zenit St Petersburg och Arsenal inte kunnat enats angående Arsjavins övergång till den engelska klubben.

Enligt Zenits klubbtalesman Alexei Petrov ska förhandlingarna ha gått i stå sedan klubbarna inte kunnat komma överens om en övergångssumma samt den summa Arsenal måste betala för att Arsjavin ska få bryta sitt kontrakt med Zenit.

18.24 Roque Santa Cruz stannar i Blackburn.

18.07 Det där kändes ju nästan lite...futtigt. Lite ledsamt. Plötsligt var klockan sex. Vad ska vi göra nu?

Men misströsta ej mina vänner, på grund av snön kan ju det roliga fortsätta ett tag till. Dock måste jag utfärda en liten varning, det finns lite andra nyheter att skriva också, tro det eller ej, så jag saktar in bevakningen lite. Men bara lite, vi måste ju trots allt se hur det går för Arsjavin, eller hur!

Och om det känns tomt så kan ni ju tänka på alla fina övergångar som faktiskt blev klara i dag. Till exempel Jo till Everton. Och...ja...några till. Okej, det var inte så många. Det var inte så upphetsande. Men Arsjavin, vi sätter vårt hopp till honom.

18.00 Jaha. Nu är min klocka sex.

17.55 Ricardo Quaresma skriker ni, vad händer med honom? Well, ingenting verkar det som. I alla fall inte om Chelsea får bestämma. Det ryktades nämligen om att de budat på honom. Men det har de inte. Säger de. Så nu vet ni det.

17.48 Manchester City vill väldigt gärna behålla sin mittfältare Michael Johnson. Enligt uppgifter har klubben sagt nej till ett bud på åtta miljoner pund från Newcastle.


Nu är det bara tio minuter kvar. Eller hur blir det egentligen? Ska jag hålla på så här hela veckan? När ska det sluta snöa? Vem vet, jag kanske måste ta hit en sovsäck och bosätta mig på redaktionen för att hålla koll på allt. Jag ska tänka på saken.

Och precis när jag skrivit det kommer nya uppgifter. En övergång får skjutas upp (det vill säga läkarundersäkningen får skjutas upp) under förutsättning att de inblandade klubbarna mejlat Premier League och bekräftat att en överenskommelse gjorts under transferfönstrets öppettid.

Jamen dåså, ska vi tro att Premier League mejlar mig med all info...17.42 Fulham lånar Olivier Dacourt från Inter och Harry Redknapp hälsar att han är "thrilled and delighted" - översatt ungefär "upphetsad och väldigt nöjd" att K eane kommer tillbaka. Nähä?

17.31 Det sägs att Liverpool släpper Keane för att de förhandlar med David Villa. Ska det bli VIlla och Torres där uppe på toppen?

17.24 Charles N'Zogbia passar på att säga sanningen nu när flytten är klar:
"Jag ville inte spela under den managern mer. Jag var riktigt olycklig under Joe Kinnear" hälsar N'Zogbia. Och det är klart, hade min chef kallat mig In'Somnia på tv hade inte jag heller varit så lycklig...17.20 West Bromwich lånar mittfältaren Youssouf Mulumbu från Paris St Germain.

Och Arsjavin närmar sig the real offentlig deal - nu uppges han ha klarat läkarundersäkningen hos Arsenal. Det var väl skönt, fler dos Santos hade känts lite trist. Fast jag hör att dos Santos kanske är skadad. I så fall; ska inte dissa honom mer...17.18 Nu hörrni, en outsider, Roque Santa Cruz kan fortfarande vara aktuell för Man City!

Kanske blir han sista övergången???17.15 Å vad ni mejlar. Fortsätt fortsätt!

17.11 Stackars Giovani dos Santos. Enligt en hel hög med källor var han för dåligt tränad för att klara läkarundersökningen. Hur tänkte han då? "Äh, snart blir det övergång, jag chillar lite så länge, den där läkarkollen fixar jag ändå". Eller?

17.07 Nu ska Arsenal och Zenit St Petersburg ha kommit överens om en övergångssumma för Andrej Arsjavin. Ska vi tro på det den här gången, kommer det verkligen att hända?


Och vilken tröja ska han ha? Nummer 15, nummer 13 - vi kan ha en gissningslek här. Alla nummer är godkända. Kör hårt.

17.00 EN TIMMA KVAR (typ)

16.59 Och på BBC Sport.com kan man läsa följande meddelande:

"I work in the Arsenal club shop and have done 20 Arsjavin shirts with squad number 15 - my manager has given us the go ahead."

John G from the Emirates

Det kommer det kommer.

16.56 Där kom det. Robbie Keane går till Tottenham. Övergångssumman är klar enligt Liverpools hemsida.

16.54 Blackburn behåller Roque Santa Cruz. Uppenbarligen var han för dyr för främsta intressenten Manchester City.

16.52 Och Ryan Taylor till Newcastle. En ut och så vidare...

16.50 Nu så, nu börjar det så smått. Charles N'Zogbia lämnar Newcastle och förflyttar sig till Wigan för tre och ett halvt år framöver. Så pass.

16.49 Alltså, nu har ju transferfönstret öppet ett litet tag längre än beräknat och tur är väl det, för kollar man på de övergångar som hittills är klara så ser det lite, eh, torftigt ut.

Jag menar Jo till Everton, Gray till Fulham och lite sådanan där smågrejer men var är kioskvältarna? Var är de feta övergångarna? Var är de affärer som ska färändra kommande säsong?

Mitt tips är att de kommer. En timma och tio minuter kvar till ordinarie stängning. Arsjavin, Keane - fatta vad kul vi ska ha!

16.40 Okej, det var det här med Giovani dos Santos, nu stannar han uppenbarligen i Tottenham. Inget Portsmouth alltså. Tidigare i dag tisslades det ju om läkarundersökning, var han möjligtvis inte frisk nog? Eller drabbades han plötsligt av hemlängtan till gamla klubben innan han ens lämnat den? Ingen vet...

16.18 Enligt Sportinglife.com säger Milans administratör Adriano Galliani att hans klubb kommer göra det mesta för att få behålla David Beckham.

16.16 Hm, Arsjavin till Arsenal eller inte? Nu talar ryktena för igen - men agenten nekar. Fortsättning följer...

16.09 Det finns affärer som inte går igenom också. Till exempel säger ryktena att Newcastle har misslyckats med att byta Darren Bent mot Obafemi Martins.

16.04 Callum Davenport åker till Sunderland och kollar hur frisk han är. West Ham-försvararen Davenport var nära Bolton, men nu verkar det alltså som att 26-åringen drar till Sunderland istället.

Kanske hojtar ni nu förgrymmat att "det VISSTE vi redan för det har Leifby skrivit TIDIGARE i dag". Det må så vara, ni får se det som dubbelbevakning, hehe.

15.56 Jaha, AnnaMaria här. Markus skor känns aningen stora att fylla, han har liksom antagit rollen som övergångsmästare och kapten, men men, jag ska göra mitt bästa. Snart kör vi.

15.47 Snart två timmar kvar, plus lite till... Jag lämnar över rodret till kollega AnnaMaria Jansson nu, hon kommer att kämpa vidare med rykten, spekulationer, lögner, halvsanningar och klara övergångar under eftermiddagen och kvällen.

Bara fortsätt att mejla! Och till er som redan mejlat, tack för det!

Sen vill jag bara säga att det inte handlar om Niclas Alexandersson. Det är en annan lira i samma ålder som kommer att bli spelande tränare i en brittisk league one-klubb. Ni får väl se vem så småningom, om affären blir av...


15.42 Nu blir det en så kalllad ****-paus...

15.35 Ja, Patrik undrar vad som händer med min klippning nu när transferfönstret förlängs... Bra fråga. Antingen får jag lämna över racet till en kollega eller så får jag gå runt och se ut som snömannen ett tag till.

15.28 Cirkusen fortsätter... Det trillade precis in ett AP-telegram som säger att transferfönstret hålls öppet lite längre för de engelska klubbarna... Anledningen sägs vara att de snöoväder som drabbat landet gör det svårare för klubbarna att få dit spelare som måste genomgå läkarundersökningar innan de skriver på.

För att man ska få göra en affär efter klockan 18.00 i kväll måste klubbarna kunna bevisa att man nått en överenskommelse före just klockan 18.00. Det är ju helt... Snart blandar sig Bruce Willis, Peter Stormare och ett gäng terrorister i den här transfersoppan också...

Ni kan läsa om nyheten (ja, om transferfönstret, inte om Bruce) här på sportbladet.se strax.


15.25 Alexander mejlar och har en teori om Arsjavin-affären som vi tycker är värd att lyfta fram:

” Arshavin ska i en intervju från 22 januari ha sagt " Only God can get me to Arsenal", nu är han ju i London för att förhandla kontrakt, men de går inte speciellt bra. Men Gud vill iallafall att han ska gå till Arsenal, för annars skulle de väl vara solsken i London så att Arshavin kunde ha åkt hem för flera timmar sen. Arshavin kommer gå till Arsenal, för Gud vill det, som han själv sa..”

Frågan är hur och när Jesus Navas, Sevilla, kommer in i bilden...

15.20 Fick precis ett mycket intressant tips om en svensk spelare som är på väg att göra en mycket intressant övergång till en klubb i England. Spelaren har egentligen lagt skorna på hyllan men fått blodad tand. Anledningen till att jag inte skriver ut namnet på spelaren är att jag inte vill väcka några konkurrenter som ligger och sover... och eftersom jag inte fått nyheten bekräftad helt så vill jag inte ”hänga ut” någon...

Hur som helst. Jag fick tag på honom, han har spelat i två av Sveriges största klubbar, och när han hörde att det var Sportbladet som ringde ”bröts” samtalet lite så där plötsligt och oväntat.

Jo ska nu vara helt klar för Everton och fönstret ser ut att hålla öppet ett tag till för de klubbar som hinner mejla in att de är överens med en spelare... återkommer med mer info om det strax.


15.00 Tre timmar kvar nu... och nu är det ett tag sedan vi hörde någon från vår vän Arsjavin..

Enligt BBC är mexikanen Giovani dos Santos nu hos Portsmouth och får kroppen undersökt. Jesus, Portsmouth har legat i ordenligt i dag. De vet hur en slipsten ska dras... hur en fax ska användas.. Två greker och en mexikanare in i truppen, bara i dag...

Här har ni sötnosen dos Santos förresten... Fyller 19 i maj, ser ut som 13..

14.48 BBC har en fantastisk live-tjänst som täcker dagens transfercirkus. Läsarna kan både mejla och sms:a in sina tips, helt anonymt och ni kan ju bara tänka er vilka sjuka saker som trillar in där...

Det senaste inlägget är ”I am an executive chauffeur in north London and have just driven Andrei Arshavin to the Emirates”...

Det kittlande är ju att ingen vet om det stämmer eller inte.. Om det är buffel och båg eller en klockren uppgift...

Vad som däremot stämmer är att Huseyin som mejlat mig typ 200 gånger så här långt i dag följer allt som händer väldigt detaljerat. Bra Huseyin, fortsätt mejla du!

Här är några fler rykten...

Van Persie kan vara på väg bort från Arsenal. City är intresserade, så klart. Någon ska ha sett Luis Garcia från Atl Madrid i närheten av Newcastles träningsanläggning.

Jesus Navas från Sevilla har gått förbi Liverpools träningsanläggning... gick han på vatten?

14.45 Snälla, gode gud... Låt det här transferfönstret stänga klockan 18.00 i dag svensk tid. Snälla...

14.35 Enligt rapporter ska Tottenham ha accepterat två bud på Giovani dos Santos som kom till klubben från Barcelona i somras... Den övergången blir intressant att följa.

Marko Pantelic vill inte alls spela i Fulham, han säger att det ryktet är rent skitsnack.

Någon som är intressarad av vad Stoke har på gång? Nähe, inte det... men det verkar i alla fall som att klubben är nära att värva Henri Camara, svenskdödaren, från Wigan... Dessutom har klubben kopplats samman med Gary O'Neill och Guirane N'Daw.

TV-profilen Christian Panucci ska vara på väg till City. Han har tidigare nobbat Hull. Roma har plockat bort den rutinerade backen från listan över spelare som ska spela i Champions Leauge i slutet på februari...

Och sen en riktig kioskvältare från mejllådan: ”Gamla division 3 spelaren från Farsta, Fredrik Rydell sägs vara på väg till division 6 laget Löfströms United, han sägs ha spelat med laget i en träningsmatch. Detta kan bara vara svamel eller så är det så att Fredrik är på väg tillbaka efter några månaders uppehåll från fotbollen. Med Vänlig Hälsning, Lumpan Lundberg”

Det var som...

14.29 Några läsarmejl...

... från Christoffer: ”Rune Lange har ikke gitt opp fotballkarrieren: I dag kan 31-åringen bli klar for Hartlepool”

... från Petter: ”Litmanen till Bajen. Vet inte exakt när men det har varit det frekventa ryktet sedan Internet blev öppet för allmänheten så det borde bli klart snart”..

... från Claes: ”Brian Mcbride ska vara på väg tillbaka till Fulham”.

... från Albin: ”Örgryte sägs nu vilja värva slitvargen Alex Carlsson som spelar i Matfors If i division 4”..

14.23 Andreas mejlar och skriver att Sharbel Touma kommer att presenteras som AIK-spelare inom ett par dagar. Spännande. Någon som har mer information om den övergången?

Liverpool bekäftar nu att Keane är nära Spurs. Han har fått okej från klubben att börja förhandla om sitt personliga kontrakt med Tottenham. Liverpool lär förlora ett par mille på den affären... Nio mål på sex månader hann det bli i alla fall..

Heartha Berlins anfallare Marko Pantelic sägs vara på väg till Fulham...

Enligt Skysports ska City ha kopplats samman med inte mindre än 70 spelare under de senaste veckorna..

14.16 Ja, Citys ägare är ju förstås inte rikare än Percy Nilsson...

14.14 Brittiska The People uppger att Manchester City nu inte bara är intresserade av José Mourinho, Roberto Mancini, Fabio Capello, Scolari och Kjell Jonevret utan också Liverpool-coachen Rafa Benitez... Spanjoren sitter dock lite säkrare i dag efter 2-0-segern mot Chelsea i går...

Annars förvånansvärt lite rykten om just Manchester City i dag. De nya ägarna äger ju i stort sett hela världen och klubben har kopplats samman med varenda spelare med två ben norr om Kapstaden den senaste månaden.

Tottenham vill inte bara köpa in ett helt nytt lag. De är beredda att även släppa några spelare. Mexikanen Giovani Dos Santos uppges vara på väg bort.

14.04 Angelos Basinas ska nu vara helt klar för Portsmouth.

Sen har det trillat in en kul svensk-rykte.. Simon Helg i Hammarby ska vara på väg till Porto... Marcus mejlar och berättar. Simon till Porto, kan någon bekräfta? Simon själv kanske?

... Charles Insomnia verkar slippa den där hemske Kinnear och den där Kinnear verkar få slippa den där trötte fransmannen. N'Zogbia är nära en övergång till Erik Edmans Wigan.

Fler rykten om Arsjavin. Nu ska han sitta på ett privatjet på väg till Manchester för att förhandla med någon av klubbarna där. Snart sitter han väl i ett privatjet på väg till månen för att förhandla med FC Copernicus.

14.00 http://www.rekatochklart.se/. Den ska man tydligen kolla in om man vill tjäna lite stålar.

13.55 Nya rykten säger att Arsjavin ska ha setts utanför en kennelklubb i London. Kanska bara är i stan för att köpa hund? Ajajaj.. antar att många Arsenal-fans vill ”skälla” lite på ryssen om allt visar sig vara en bluff...

Så här ser det ut på redaktionen. En skärm med en miljard internetsajter, en skärm som jag skriver på och en tv-skärm med Sky... En kopp kaffe och en dosa Granit vit.

Och japp, när transferfönstret stänger i kväll så ska jag gå och klippa mig.

13.45 Lite svenskt igen och intressanta uppgifter kring min gamle lagkamrat i Smålandslaget, Rade Prica. Enligt ett tips ska Ljungby-sonen vara i Genua för att skriva på för Sampdoria... Jag har sms:at honom men inte fått svar. Rade har ju fått lika mycket speltid den här säsongen i Sunderland som Paul Gascoigne har känt sig pigg, fräsch och lite uppåt...

Rade skulle i så fall ersätta lipsillen Cassano som är på väg bort...

Thomas Seidefors mejlar och ber mig sluta sprida osanningar om FC Krukan. Peter Wibrån är alltså inte på väg till Södermalmsklubben utan gillar helt enkelt bara cheeseburgare.

Patrik Johansson mejlar: ”Snacka om att det verka som att Keane är på väg tillbaka till Spurs, spelas till 1.12 på Skybet just nu. Snacka om att man gjorde ett bra spel när man la in 200 kr till 15 ggr på Betway tidigare idag. Kul att ni följer transfern så noga och på ett avslappnat sätt Keep up the good work! Mvh Patrik Johansson..”

Någon annan som spelat på spelarövergångar i dag?

Spansk media spekulerar i att fransmannen Ribery är överens med Barcelona om ett kontrakt. Det skulle vara en riktigt bomb...

13.30 Tony Adams i Portsmouth ska försöka lösa krisen med Gekas, Basinas och morsan och Tzatziki och polisen. Typ. Klubben försöker göra klart med Angelos Basinas och Theofanis Gekas. Intressant satsning.

Sitter och tittar på Sky samtidigt och försöker snappa upp en del. Huvudnyheten i England är att det har snöat en del och folk där borta verkar vara helt chockade över ”det där vita” som fastnar på marken. Inget nytt om försöken att förlänga deadline för transferfönstret.

Var fan är Arsjavin? Enligt BBC sitter ryssen på flygplatsen nu och väntar på besked om han ska läkarundersökas eller åka hem.

Oddsen hos de brittiska spelbolagen på att Keane lämnar Liverpool för Tottenham störtdyker..

Barnsley har knytit till sig två mittfältare, bland annat en iranier vid namn Andranik, om någon nu är intresserad av det...

Motala AIF ryktas vara på väg att starta ett samarbete med den brasilianska klubben Goiás, enligt en mejlare vid namn Albin... Kör på, alla rykten och spekulationer får plats här...

13.10 Då är jag tillbaka. Ni får ursäkta mig men jag hinner inte skriva om alla rykten, publicera eller svara på alla mejl... Det här är helt sjukt. Nils levererar i alla fall ett skönt rykte på mejl: ” Ängelholms ff har kopplats ihop med Ham-Kam i norska ligan. Endast signatur från spelaren fattas.”

Till skillnad från flera andra rykten så antar jag att det inte är brittisk media som spridit ut det här...

Trots snöfallet ska Robbie Keane ha lyckats ploga sig fram till London. Enligt uppgifter ska Liverpool och Tottenham vara överens om en övergångssumma på runt 180 miljoner kronor.

Henrik Larssons agent Rob Jansen avfärdar ryktena om att Larsson skulle vara på väg till Premier Leauge i en ny vända... ” Det stämmer att Premier League-klubbar är intresserade, men vi kommer förhandla om ett nytt kontrakt med Helsingborg”, säger han till engelska The Independent.

Citys danske målis, Kasper Schmeichel, vill bort från klubben sedan värvningen av Given offentliggjorts.

Peter mejlar och skriver att Djurgårdens anfallare Daniel Sjölund är på väg tillbaka till Liverpool och att klubbarna slutförhandlar just nu.

Hmm... Robbie Keane, Saviola... och Daniel Sjölund... finn ett fel? Eller får vi kanske se Keane ute på Kaknäs om en vecka? Om inte Robbie har lyckats ta plats i Pool har jag svårt att se att Rafa Benitez riktar sin blick mot Difs ålänning...

Det svänger om Arsjavin. Nu uppger Skysports att det faktiskt visst kan bli en affär mellan Arsenal och St Petersburg. Det kan till och med vara så att den lille ryssen går igenom den vanliga läkarundersökningen just i detta nu...

12.30 Sprang på Erik Niva nere på redaktionen och han hoppades att Tottenham skulle sno Arsjavin framför näsan på Arsenal. Inte för att han tror att laget behöver honom utan för att det hade varit roligt inför derbyt lagen emellan på söndag..

England har drabbats av ett snöoväder som skapar kaos i trafiken. Vissa rykten säger nu att transferfönstret kommer att förlängas ytterligare på grund av just vädret. Jag håller ett öga på det under eftermiddagen...

Alexander mejlar: ” The Premier League are in talks with The FA and Fifa over extending the transfer deadline. The Premier League have approached the FA and FIFA about extending the transfer day deadline, which is currently 5pm today, owing to the bad weather..”

Lite svenskt igen... Rikard mejlar: ” Enligt en vän med bra insyn i Johan Elmanders fotbollsliv, så är Johan på väg tillbaka till Frankrike. Denna gången lär han få vinna titlar, if you know what Im sayning..”

Jag förstår. Men jag tror inte det blir något med det den här gången. Bolton hostade upp enorma pengar på Elmander och begär säkert lika mycket för att släppa honom. Och en skadebenägen och formlös Elmander vill väl ingen klubb betala mer än kaffepengar på?

Anders Wikner mejlar: ” Southampton har ont om cash och vill knyta till sig billiga spelare med rutin som passar i championship. Wallerstedt är nära”...

Har inte den klubben fått nog av svenskar efter Michael Svensson (skadad i en evighet) Anders Svensson (längtade hem till Borås) och Alexander Östlund?

Michael mejlar och skriver att Mikael Nilsson i stort sett är klar för Halmstad. Intressant, det måste vi kolla upp. Det svenska transferfönstret är ju öppet ett tag till så det är väl ingen panik.

Och så lite Robbie Keane till. Han uppges vara på väg mot London i bil, han tränar inte med Liverpool i dag och mycket talar förstås för att han lämnar klubben.

Även Darren Bent skippar träningen i dag. Tottenham-spelaren uppges vara på väg till Newcastle.

Nu ska jag slänga i mig en kycklingsallad. Under tiden hoppas jag att ni fortsätter mejla. SÄPO har inte hört av sig än. Om en erfaren jurist sätter tänderna i Palmé-utredningen och läser 300 sidor om dagen så kommer det ta honom eller henne åtta till tio år att läsa igenom allt material. Där har ni en liten fingervisning om hur min mejllåda ser ut.

12.00 Sex timmar kvar gott folk och jag är redan helt slut. Det här är helt galet. Just nu ryktas det mest om Robbie Keanes vara eller inte vara i Liverpool. Anfallaren verkar vara på väg tillbaka till Tottenham men för att den affären ska klaffa måste en jädrans massa andra affärer klaffa och faller en faller alla.. Typ..

Räkna med att faxarna går varma runt om i Europa i detta nu...

Arsjavin har det varit tyst om nu i 34 minuter men det lär väl framkomma nya uppgifter strax, blir han kvar i Ryssland eller blir det England? Ingen verkar veta säkert just nu.

Ricardo Quaresma snackas det en del om också. Portugisen sägs vara nära Tottenham (Tottenham, Tottenham, Tottenham... överallt) och det kan bli så att han går i byte mot Jermaine Jenas. Vi får se.

Och på tal om Tottenham. Den absoluta största bomben i dag skulle ju vara om klubben snor Arjavin framför näsan på Arsenal. Som kanske dessutom betalat för hans flygbiljett till London. Det skulle bli en jättesnackis och inte direkt göra stämningen bättre, klubbarna emellan. Tottenham har ju som bekant ryssen Roman Pavlyuchenko... han och Arsjavin kan ju hänga, käka rödbetssoppa tillsammans och kolla på rysk dockfilm...

Rätt tunt med bekräftade övergångar – ja, tunga övergångar. Jag tror att vi i alla fall får se en eller ett par riktigt tunga pjäser byta klubb i eftermiddag. Jag glider i väg på en snabblunch nu i Globen, tillbaka om 20 minuter, kanske med en bild på Peter Wibrån och en cheeseburgare och ryktet att han är på väg att skriva på för FC Krukan...


11.57 Everton har haft märkligt svårt att värva en forward men nu ser klubben ut att äntligen lyckas. Det är Citys Jo som dykt upp på Evertons träningsanläggning för att slutförhandla.

Behöver jag lägga till ”ryktas det om”..?

11.50 Äntligen lite svenskt i rykteskorgen... om än helt absurda rykten. Henrik Larsson sägs vara på väg till både Bolton och West Ham. Jo tack. Jag har svårt att tänka mig att Larsson går till en klubb, eller flyttar till en stad eller land, där innebandyn inte är så fullt utvecklad...

Däremot verkar det ligga mer i att Manchester City och Sunderland vill nypa finländaren Sami Hyypia från Liverpool ( läs mer )...

Och här är ett intressant och spännande mejl: ”Tjenare Marcus... Min pappa är nära vän med Kim Källströms agent och enligt honom så är Kim på väg att göra Zlatan sällskap i Inter..”

Det skulle smaka! Någon som har mer ”inside” om den affären? Kim till Inter... nja, jag är skeptisk, tveksam, tvehågsen, vankelmodig, osäker...

11.48 Thomas, Spurs-supporter kan man ana, mejlar uppgifter som han fått från sin ”kontakt”. Vi häller in alltihopa så kan vi ju bocka av efter klockan 18.00 i kväll och se hur mycket som stämde...

Keane är med mycket stor sannolikhet på väg tillbaka till oss. Levy vill inte blanda in Lennon i avtalet. Vi har, och det här kan jag med 100% säkerhet säga, kontaktat Zenith St Petersburg angående Arshavin.

Keane är dock högra prioriterad än Arshavin. Balotelli har jag inte hört någonting om, men det innebär ju inte att det inte stämmer. Stephen Hunt från Reading skall vara nära ett avtal.

Bent till Everton om Keane/Arshavin eller a.N.Other striker kommer. Campbell tillbaka till United. Defoe är troligen tillbaka först till sommaren. Nya läkarundersökningar sker idag.”

11.42 Newcastles fransman Charles N'Zogbia uppges vara på väg till Wigan. N'Zogbia har ju sagt att han vägrar spela mer för Newcastle sedan tränaren, den smått osympatiske Kinnear, ska ha kallat honom för ”Charles Insomnia” i en tv-intervju.

Det är humor.

På tal om Newcastle. Laget är på väg att knyta till sig backen Daniel Fox från Coventry... han ska, enligt obekräftade uppgifter, vara snabb som en.. räv..

Inte Kinnear-klass men...

11.33 Äntligen dags att bekräfta en övergång. James McPake har skrivit på för Coventry, han lämnar Livingston. Ingen kioskvältare direkt...

Min namne Markus mejlar och påstår att Magnus Hedman ryktas vara på väg till Chelsea – igen. Chelseas målvakt Cudicini lämnade ju i förra veckan för Tottenham. Men Hedman till Chelsea? Det ryktet är ju lika galet som det om att Ted Gärdestad skulle ha skjutit Olof Palme...

Markus skriver att det surras en del om det här i flera forum på nätet...

Skysports, och flera andra som mejlar mig, skriver att Bolton jagar Kim Källströms lagkamrat Fred i Lyon. Enligt uppgifter ska Bolton vara beredda att betala 4,5 miljoner pund.

Portsmouth är på jakt efter greken Angelos Basinas.

11.13 Rykten placerar Javier Saviola i Liverpool som en tänkbar ersättare till Robbie Keane. Den lille anfallaren har ju inte gjort någon glad under sin tid i Real Madrid. Jo, det skulle vara alla Barca-fans då...

Den gamle bråkstaken Alan Smith är på väg till Glasgow Rangers.

Kevin Kuranyi är på väg till Blackburn och kan ersätta Roque Santa Cruz som uppges vara nära en övergång till Manchester City.

Om inte Arsenal klarar lösa Arsjavin så kan det bli aktuellt att skriva på för Tottenham, han är ju redan på plats i London. Eller varför inte West Ham... eller QPR.. eller Crystal Palace...

Ja, så här ser det ut. Skönt att det bara är sex timmar kvar till fönstret stänger.

Tack Jesper, Andreas, Isak, Mikael, Kristoffer, Henrik, Tim och alla andra som fyller min mejl med banala rykten som förmodligen innebär att jag inte hinner äta lunch i dag...

11.05 Mycket England och Italien så här långt men Andreas Åkerlund mejlar in några nyheter från Tyskland och Bundesliga. Anatolyi Tymoshchuk går till FC Bayern i juli. ( läs mer )

Angelos Charisteas går från Nürnberg till Bayer Leverkusen och Hamburger SV lånar ut dansken Graavgard från FC Nantes ( läs mer )

11.00 En blogg har lagt ut ett ”bildbevis” på att Arsjavin är på plats i London. Kolla här. Spontant känns det som att mannen på bilden skulle kunna vara... vem som helst... Tack för tipset, Fredrik!

10.55 Skysports rapporterar att Arsjavin är på väg mot flygplatsen för att åka hem till Ryssland. Enligt källor ska Arsenal inte vara beredda att möta den ryska klubbens krav och därmed ser affären ut att gå åt pipan. Han reste alltså till London i onödan, den lille tsaren. Men det drabbar väl ingen fattig, om man säger så...

10.47 Mejlen öser in. Härligt, fortsätt med det. Det galnaste och mest spännande ryktet belönas med en Sportbladet t-shirt som jag lovar att gräva fram ur lagret.

Huseyin Erdal skriver: ” Fabian Ernst till Besiktas. Besiktas betalade totalt 8.5 miljoner euro för honom. Han kommer till Istanbul idag”..

Jag såg inte den komma.

Ny klubbkamrat för Erkan Zengin alltså som fick nöta bänk i sin första match i nya klubben i går.

10.44 Henrik Sundlöf mejlar och verkar ha suttit och funderat på transfers sedan 06.22 i morse... han skriver: ” Den ena transfern öppnar för den andra.. För att Tottenham ska kunna köpa Robbie Keane från Liverpool måste Newcastle sälja Shay Given till Manchester City för att kunna köpa Darren Bent från Tottenham. På så vis får Tottenham pengar till att köpa Robbie Keane”...

Någon som hängde med?

10.40 Erik Palmkvist mejlar och har läst att Roy Hodgson, Fulhams manager, vill knyta till sig Olivier Dacourt. Mittfältaren får skralt med speltid av Mourinho i Inter.

Mycket rykten kring just Inter i dag. Zlatans anfallspolare Mario Balotelli ryktas också han vara på väg bort från Milano. Tottenham nämns som tänkbar ny klubbadress.

10.36 David Beckham hade en fot med när Milan körde över Lazio i går kväll på Olimpico (3-0) och nu vill Milan att engelsmannen ska stanna i klubben. Låneavtalet med Los Angeles går ut i mars men Milans Adriano Galliani sägs ligga på för att förlänga kontraktet med Beckham.

Milans tränare Carlo Ancelotti förklarade att Beckham nu finns med i den trupp som anmäls till Uefa inför fortsättningen av Uefa-cupen där Milan möter Werder Bremen.

10.27 Det är inte bara spelare som det ryktas om. Även tränarna nämns titt som tätt och den senaste i raden det ryktas om är Chelseas gamla tränare Avram Grant. Israelen sägs vara på väg till Portsmouth för att ersätta den hårt ansatte Tony Adams.

Grant tog över Chelsea efter José Mourinho men fick lämna laget efter förra säsongen trots att han bland annat tog Chelsea till Champions League-final.

Grant har tidigare jobbat som teknisk direktör i just Portsmouth.

10.15 Rykteskarusellen är i full gång, gått folk... Här är ett litet axplock om vad det skrivs om på olika sajter runt om i världen...

... Bolton som inte går speciellt bra uppges vara på jakt efter Sportings mittfältare Miguel Veloso.

... Greken Theofanis Gekas lämnar Leverkusen för krislaget Portsmouth.

... Backen Marco Motta går på lån från Udinese till Roma. Tar Panuccis plats, möjligen?

... Både Newcastle och Sunderland vill ha Tottenhams anfallare Darren Bent.

... West Ham lånar ut Julien Faubert till Real Madrid och spontant undrar man ju vad fasen Real ska med honom till...

10.00 Brittiska tabloiden Daily Mirror skriver ( läs här ) att Manchester City planerar att göra sig av med sin fiaskotränare Mark Hughes och ersätta honom med... Fabio Capello! Italienaren är ju, som ni alla vet, förbundskapten för det engelska landslaget och vi bedömer det ryktet som ganska... orimligt?

09.54 Niclas Rydberg mejlar: ” Zenit St Petersburg har gjort klart med den 25 åriga mittfältaren Szabolcs Huszti från Hannover.”

Det kan vi väl ta som ett litet tecken på att Arsjavin snart sätter pennan på ett kontrakt för Arsenal. Jag sätter 200 spänn på att ryssen presenteras som nyförvärv under kvällen.

09.47 Brittisk media tar verkligen de sista timmarna av det här transferfönstret på fullaste allvar. Skysports har reportrar utsända över hela landet och nu har kanalen fått rapporter om att Andrej Arsjavin, även kallad ”den lilla tsaren”, har synts till i närheten av Arsenals träningsanläggning utanför London.

Arsjavin har ryktats vara på väg till Arsenal i flera veckor nu och kanske, kanske kan affären äntligen offentliggöras i eftermiddag. Samtidigt kommer uppgifter om att Arsenal och St Petersburg fortfarande inte är överens om en övergångssumma – uppgifter som är de rakt motsatta mot vad som rapporterats tidigare.

Arsjavin, ni minns honom säkert från i somras. Ryssen var stundtals fenomenal i EM och han fick bland annat den svenska backlinjen att framstå som stelopererade pensionärer i den avslutande gruppspelsmatchen i Innsbruck.

09.38 José Mourinhos tidiga värvning till Inter, landsmannen Ricardo Quaresma, har inte gjort någon succé direkt och nu ser portugisen ut att vara på väg bort från Zlatans Inter. Skysports rapporterar att Tottenham är nära att få över honom till White Hart Lane på lån.

Dessutom rycker London-klubben i Liverpools Robbie Keane som alltså kan återvända till klubben som han lämnade i somras. Keane får dåligt med speltid i Liverpool och Rafa Benitez vägrar att spela honom tillsammans med Fernando Torres och Steven Gerrard. Tottenhams Aaron Lennon kan bli en del i en låneaffär mellan klubbarna.

09.30 För en vecka sedan sade Christian Panucci upp sig i en tv-intervju. Läs mer om det här . Italienaren var så förbannad på att tränaren Spalletti satt honom på bänken i Romas bortamatch mot Napoli.

Enligt brittiskt media ska Hull varit på jakt efter Panucci men hans agent säger att han inte är intresserad av att flytta från Rom till en av Englands mest skitiga städer...

09.00 Okej, nu har klubbarna nio timmar på sig att spetsa sina lag inför ligaavslutningar, Champions League-slutspel och allt vad det handlar om.

Vi håller förstås ett extra öga på storklubbarna ute i Europa under dagen, transferfönstret stänger klockan 18.00 och det brukar alltid smälla till med stora övergångar under de sista timmarna.

Sent på söndagskvällen ska den lille ryssen Andrej Arsjavin ha klivit på ett privaljet i St Petersburg för att ta sig till London och kontraktsskrivning med Arsenal. Vi får se om han gör en Bin Laden och poserar med Arsenal-tröja under eftermiddagen.

Sent i går blev, bland annat, Tal Ben Haim klar för Sunderland. Robbie Keane fick se Liverpool-Chelsea från läktaren och hans framtid i klubben ser allt annat än ljus ut.

Liverpool ska dock ha nobbat ett 15 miljoners bud (i pund räknat) från Tottenham.

Everton jagar vidare efter anfallare. Henrik Larsson var ju på tapeten där men det spåret har Liverpool-klubben lagt ned för länge sedan. Senast i raden av anfallare som ryktas vara på väg till klubben är Manchester Citys Jo.

På söndagen skrev Shay Given på för Manchester City. Given, som varit given i Newcastle i flera, flera år, får alltså ta platsen som Gigi Buffon nobbade.

Enligt flera tidningar i England ska en bytesaffär mellan Manchester City och Chelsea också vara nära. City är beredd att släppa Robinho om man får Didier Drogba.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: