Motorsport

Ericsson bryter med Caterham i förtid

Av: 

Erik Karlsson

Foto: TT

SPORTBLADET

Han är redan klar för Sauber till nästa säsong.

Nu meddelar Marcus Ericsson att han avbryter allt samarbete med Caterham i förtid.

– Det är en ledsam dag, skriver han på Instagram.

F1-stallet Caterham har tagits över av en konkursförvaltare. Men trots att stallet missade två tävlingar i rad så lade teamet inte ner säsongen.

– Vi jobbar hela tiden med att få Caterham tillbaka på banan, först och främst till säsongsfinalen i Abu Dhabi och vi hoppas att det bara ska vara ett steg på vägen för att stallet, tillsammans med nya ägare, ska kunna tävla kontinuerligt i F1 framöver, sa konkursförvaltaren Finbarr O’Connell i ett pressmeddelande.

”Njutit genom en tuff och svår säsong”

Men den tävlingen kommer inte svenske Marcus Ericsson att köra. I dag meddelade han att han lämnar stallet med omedelbar verkan.

"Efter det som hänt med Caterham Sports Limited den senaste tiden så har jag och min rådgivare Eje Elgh bestämt att vi avslutar alla kontrakt med Caterhams F1-lag med omedelbar verkan.

Det här är en ledsam dag eftersom vi verkligen har njutit av att arbeta med det här teamet genom en tuff och svåra säsong", skriver han i ett uttalande på sin Instagram.

Ericssons rådgivare Eje Elgh tycker det är för mycket osäkerhet för att fortsätta:

– Jag vill egentligen inte gå in på själva anledningen men jag kan säga så pass mycket att vi känner att det är så mycket tveksamheter med hela projektet. Det är tveksamheter kring både ägarskap och finansiering. Vi känner därför att vi gärna bryter det avtalet, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh till Eurosport.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1