Martin Fourcade en vinnare igen

Foto: Martin Fourcade.
SPORTBLADET

Skidskyttesuveränen Martin Fourcade är i Chanty-Mansijsk för att hämta hem världscupbucklan. Fransmannen passade på att även säkra sprintcuptiteln med sin seger på torsdagen.

Fredrik Lindström blev sjua och tog sig för fjärde gången i vinter in bland de tio främsta.

Det krävs fransk sjukdom eller skada och ryska segrar i de två sista loppen för säsongen för att Anton Sjipulin ska snuva Martin Fourcade på dennes fjärde raka världscuptitel. Sjipulin lyckades hålla teoretiskt liv i totalcupen med att åka in på andra plats i sprintloppet före tysken Benedikt Doll. Med 993 poäng är Fourcade 117 före Sjipulin – seger ger 60 poäng och ryssen kan maximalt få 120 till.

Fourcade tog nu sin sjätte världscupseger för säsongen och den 39:e totalt. Förutom prickfritt skytte hade fransmannen femte bästa åktid. Om det inte hade varit för körtelfebern före säsongen så hade han inte behövt skrinlägga planerna på att tävla i fristilsloppen i skid-VM i Falun i februari.

Fredrik Lindström sköt fullt, men hade 35,5 sekunder fram till Fourcade. Lagkamraten Peppe Femling missade världscuppoäng, men var med 42:a plats med bland de 60 som får åka lördagens jaktstart. Den tredje svensken, Tobias Arwidson, blev 76:a.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM