Bandy

Bollnäs dröm: ’Kan gå hela vägen’

Av: 

Mattias Andersson

SPORTBLADET

Bara sju poäng mellan lag 1 och 8

Daniel Berlin och Per Hellmyrs har lyft Bollnäs.
Daniel Berlin och Per Hellmyrs har lyft Bollnäs.

De var den stora värvnings­bomben i bandy-Sverige.

Nu storspelar Per Hellmyrs och Daniel Berlin och får Bollnäs­fansen att drömma.

– Vi kan gå hela vägen, säger Hellmyrs.

Det råder bandyfeber i Bollnäs.

Giffarna har smugit med bakom topplagen, men nu delar de andraplatsen i serien med Västerås efter skrällen mot serieettan Sandviken senast.

– Jag vet inte om vi kan spela så mycket bättre. Med det spelet kan vi nå väldigt långt, säger Per Hellmyrs.

Tagit SM-guld tidigare

Mycket av Bollnäs spel kretsar kring stjärnorna Hellmyrs och Daniel Berlin, som anslöt från Dynamo Moskva. En fruktad duo.

– Vi ska sätta fart på laget och driva på, jag tycker att vi har lyckats med det. Mitt och Daniels samspel blir bättre och bättre också.

Såväl Berlin som Hellmyrs har varit med och tagit SM-guld tidigare med Sandviken respektive Edsbyn. Nu strävar Bollnäs efter att ta steget upp som etablerad toppklubb också.

– Vi vill ju det och hoppas på det. Vi är på rätt väg men inte riktigt redo än, säger Berlin som hittills under säsongen svarat för 13 mål.

– Klubbar som Sandviken och Västerås har en vinnarkultur och en röd tråd genom hela föreningen. Vi hoppas nå dit också med Bollnäs, säger Hellmyrs.

Vill ha en hall

Årets elitserie är jämnare än på många år. Mellan ledande Sandviken och Hammarby på den åttonde och sista slutspelsplatsen skiljer det bara sju poäng.

– Det är ett riktigt getingbo – tuffare och jämnare än på länge. Det är kul, säger Per, som två gånger nått SM-final med Bollnäs.

Den ena gången föll laget mot Hammarby och den andra mot Sandviken efter avgörande i sudden death. Nu börjar Bollnäs fans drömma om att åter få besöka final­arenan.

– Vi kan gå hela vägen, säger lagets största stjärna.

Allt är dock inte frid och fröjd i Bollnäs – avsaknaden av hall är något som plågar klubben.

– Vi vill konkurrera på lika villkor med de som har hall. Just nu tittar jag ut och snön yr, det är inte så roligt att träna då, säger Hellmyrs.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy