”Jag var inte full, hög eller gravid”

SPORTBLADET

Serena Williams talar ut om märkliga incidenten

1 av 5
Serena Williams på en presskonferens inför US Open.

Serena Williams, 33, ifrågasattes efter sitt märkliga uttåg ur Wimbledon.

Nu talar hon ut om incidenten.

– Jag har hört allt möjligt; att jag var full, hög eller gravid. Men det var inget av det, säger hon till Sports Illustrated.

Serena Williams är på plats i New York för att försöka ta hem US Open för tredje året i rad. Formen är god, det visade amerikanskan när hon tog hem sin 62:a titel i Cincinnati för nio dagar sedan.

Men fortfarande undrar folk vad som egentligen hände i Wimbledon i början av juli. Märkliga scener utspelade sig när systrarna Williams tvingades bryta sin dubbelmatch i andra omgången efter att Serena varken kunde studsa eller fånga bollen.

– Jag ser en person som är helt fysiskt utmattad, en spelare som kämpar med emotionella problem långt utanför tennisbanan, sa rivalen Lindsay Davenport.

”Jag var inte gravid”

Serena Williams skyllde på ett virus, men den förklaringen sågades av legendaren Martina Navratilova:

– Det är beklämmande. Oavsett vad de säger tror jag inte att det handlar om ett virus. Det står ganska klart att så inte var fallet.

Nu bemöter Williams spekulationerna och säger att hon dopningstestades efter incidenten.

– Jag har inget att dölja. Nej, jag tog ingenting. Om du vill fråga mig om jag tagit droger så gjorde jag inte det. Jag tar inte droger, säger hon till Sports Illustrated.

– Jag är inte gravid. Jag var inte gravid. Även om jag skulle tycka att det vore fint att bli mamma, är det inte rätt tid just nu. Men nej, jag tar inte droger. Har aldrig gjort. Jag är rädd för droger.

”Hon lurade mig”

Ryktet gick att andra spelare, som satt i omklädningsrummet och såg matchen, snackade om att Serena hade druckit alkohol. Men hon dementerar att hon var full.

– Gud nej, säger hon och skrattar.

– Men jag hade önskat det.

Den kanske största frågan är hur systern Venus kunde låta Serena gå in på planen i det usla skick hon var.

– Det var en tuff situation för oss båda. Jag ville att hon kasta in handduken, men ville samtidigt inte ”bossa” med henne. Hon tjatade ”Jag vill prova, jag vill prova, jag vill prova” och lurade mig att jag skulle låta henne försöka. Med facit i hand borde jag inte ha låtit henne spela, säger Venus Williams till ESPN.

Se video [extern länk] från systrarna Williams uttåg ur Wimbledon

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis