IGEN: Norsk seger i störtloppscupen

Foto: Jansrud vann och säkrade cupen.
SPORTBLADET

När en norrman fallit bort på grund av en avsliten hälskada – då fanns det en till som kunde ta hem störtloppscupen åt Norge. I år igen. Kjetil Jansrud säkrade cupen med seger i världscupfinalen i Méribel.

– Jag är väldigt glad, säger Jansrud.

De två senaste åren vann norrmannen Aksel Lund Svindal störtloppscupen i världscupen. I hans frånvaro, på grund av en avsliten hälsena, har landsmannen Kjetil Jansrud klivit fram och i världscupfinalen i Méribel säkrade han segern i årets störtloppscup.

Jansrud vann onsdagens störtlopp med 24 hundradelar före schweizaren Didier Defago och 31 före österrikaren Georg Streitberger.

Österrikaren Hannes Reichelt, som skuggade Jansrud i störtloppscupen, slutade på tionde plats.

– Det här var första gången den här säsongen som jag var pressad, och jag var lite nervös på start. Jag visste att om jag ledde när jag gick i mål skulle jag ta hem det här. Jag är väldigt glad, säger Jansrud i segerintervjun.

Jansrud är också med i kampen om den totalsegern i den alpina världscupen. Efter störtloppssegern närmar han sig ledande Marcel Hirscher, Österrike, som leder på 1 248 poäng. Jansrud har 1 184.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint