Klas Ingesson död

VM 94-hjälten Ingesson död

Av: 

Andreas Käck

Michael Wagner

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Vid sextiden i morse somnade Klas Ingesson, 46, in hemma i Ödeshög omgiven av de närmaste anhöriga inom familjen.

In i det sista kämpade Ingesson vidare och höll det hemligt att hans cancer kommit tillbaka.

– Det är enorm förlust, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Klas Ingesson vad bara 40 år gammal när han drabbades av den kroniska blodsjukdomen multipelt myelom. Han har sedan dess genomgått flera stamcellsbyten och gått en kamp mot blodcancern.

Den 30 september förra året presenterades VM 94-hjälten som tränare i Elfsborg, då han tog efter över Jörgen Lennartsson. Och Ingesson har varit med i ledarstaben sedan dess – trots att sviterna av cancern tvingat honom att leda laget i rullstol.

För drygt två veckor sedan meddelade Klas Ingesson att han inte fortsätter som manager för allsvenska Elfsborg. Han angav hälsoskäl då. Men vad ytterst få kände till var att han fått tillbaka blodcancern, myelom, på allvar.

– Klas har kämpat hårt de senaste veckorna. Några av oss i klubbledningen kände till hur det låg till, men Klas ville inte gå ut med det. Han ville inte att han skulle hamna i centrum, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

I natt förlorade han kampen.

”Fruktansvärt”

Jönköpingsposten rapporterade att Ingesson somnade in i sitt hem, 46 år gammal, vilket Sportbladet senare fick bekräftat.

– Oerhört tragiskt, säger mittfältaren Andreas Klarström.

Han fick beskedet i morse.

– Det känns fruktansvärt. En sådan fin människa... Det är tufft att han ska bli tagen härifrån. Nä, det känns inget bra alls.

Hur kommer du att minnas honom?

– Han var en fantastisk människa först och främst. En kämpe, en inspiratör, en som motiverat oss något enormt. Men framförallt var han en otroligt fin människa, säger Klartsröm.

”Engagerad in i det sista”

Elfsborg håller en minnesstund för Klas Ingesson 12.00 i dag på Borås Arena. Efter dödsfallet ligger klubbens hemsida nere på grund av det stora trycket.

– Klas Ingesson är en av de mest fantastiska, varma människor jag mött. Vi var och hälsade på Klas i Ödeshög förra veckan, Stefan Andreasson, Janne Mian, Peter Wettergren och jag, säger Bosse Johansson.

– Vi satt och pratade i fem timmar. I söndags kväll hade vi sms-kontakt med honom. In i det sista var han engagerad i klubben och fotbollen med tips och idéer inför nästa säsong. Efter i söndags har han sovit de senaste två dygnen. Han fick kontinuerlig läkarvård i hemmet innan han somnade in helt. Det är enorm förlust, säger Bosse Johansson.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

94-resan | Fotbolls-VM 2014 | Landslag | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Klas Ingesson död

ÄMNEN I ARTIKELN

Klas Ingesson död