Alpint

Wahlberg: Precis vad Sverige behövde

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

VAIL. De svenska åkarna vill att lagtävlingen blir OS-gren.

Vem vill inte?

Skrota kombinationen som ingen bryr sig om och satsa på framtiden – där Sverige alltid tar medalj.

Första VM-medaljen är hemma. Nu kan det svenska laget andas ut. Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson, André Myhrer och Mattias Hargin gjorde vad de skulle och fixade Sveriges fjärde raka VM-medalj i lagtävlingen efter att ha kört hem ett brons.

Även om en lagmedalj inte väger lika tungt som en individuell kommer det här att betyda mycket för resten av VM. Efter ett OS med noll svenska medaljer vet alla hur viktigt hur viktigt det är med pallplatser i det här mästerskapet.

Teknikveckan fick den start Sverige behövde.

Lyft in ett femte åk

De svenska åkarna vill nu att lagtävlingen blir en OS-gren, något som också diskuteras. Jag hoppas att det blir verklighet redan i Pyeongchang om tre år. Tävlingen har fått högre status de senaste åren och alla nationer ställer upp med sina bästa åkare. Man-mot-man-momentet skapar spänning och dramatik för publik och tv-tittare och även åkarna verkar gilla det.

Framför allt de svenska.

Men ett litet förslag till Fis: ett femte och avgörande åk vid 2-2 i matchen skulle lyfta tävlingen ytterligare och göra det mer tydligt och extra nervkittlande. 

Måste någon disciplin bort, vilket inte verkar vara fallet, är det bara att skrota superkombinationen. Det körs knappt någon superkombination i världscupen längre och när Frida Hansdotter säger att det roligaste med disciplinen är att få skratta åt störtloppsåkare som åker slalom vet man att det inte är så roligt.

Lagtävlingen är betydligt mer händelserik.

Dessutom blir det alltid svensk medalj.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint