Tuffare än väntat för Nadal

SPORTBLADET

Det går bra för toppnamnen i OS-tennisen.

Både Rafael Nadal, Roger Federer och Serena Williams vann sina öppningsmatcher

Spanjoren Rafael Nadal tog sig vidare från OS-turneringens första omgång med större besvär än väntat.

Italiens Potito Starace, rankad 71:a, gav Nadal en match genom att ta hem det andra setet, innan Nadal kunde avsluta starkt och vinna med 6–2, 3–6, 6–2.

Förstaseedade Roger Federer hade däremot inga problem i sin öppningsmatch mot Rysslands Dmitrij Tursunov. Schweizaren vann med 6–4, 6–2.

Värre gick det för sjätteseedade britten Andy Murray, som åkte ut redan i första omgången då Lu Yen-Hsun, Taiwan, besegrade honom med 7–6, 6–4.

Bland toppnamnen på damsidan fick Serena Williams, USA, med sig 6–3, 6–1 från mötet med Olga Govortsova, Vitryssland.

Serena Williams, som vann OS-guld i Sydney 2000 tillsammans med systern Venus i dubbeln, gjorde debut i olympiska singelsammanhang, sedan hon missat Aten-OS på grund av en knäskada.

– Det var lite nervöst. Det är en stor sak att gå ut här och spela för sitt land. När man tänker på det, är det som att ”herregud, det här är ju OS”, sade hon.

Systern Venus är också hon vidare till andra omgången efter 6–3, 6–2 mot schweiziskan Timea Bacsinszky.

I en damturnering där flera av de stora stjärnorna har lämnat återbud vann även 18-åriga Nordic light open-segraren Caroline Wozniacki, Danmark, sin premiärmatch. Redan på söndagen besegrade hon Selima Sfar, Tunisien, med 6–1, 6–4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS