Tyskland för starkt för Sverige

SPORTBLADET

Avgjorde i förlängningen

Foto: Jessica Landström & co lyckades inte göra mål på Tyskland.

Nej, det gick inte den här gången heller. Sverige föll med 2–0 mot Tyskland trots en stark kämpainsats och OS är över för det svenska fotbollslandslaget.

Siktet tycktes vara inställt på straffar. Det höll inte hela vägen. Tyskland var för starka och när Lingors hörna nådde hela vägen fram till Conny Pohlers så var det över. Pohler var för stark i kampen med Victoria Svensson nickade in 1–0 i första förlängningskvartens 14:e minut.

Sverige försökte därefter lyfta upp spelet, men orkade aldrig skapa några riktigt heta chanser mot ett som vanligt försvarsstarkt Tyskland. När så Simone Lauhder fick chansen till höger så tog hon vara på den. Mycket tack vare att Hedvig Lindahl var helt felplacerad.

Rättvis seger

Annars gjorde Lindahl en bra match. Inte minst tack vare sitt pigga agerande utanför målet när tyskorna hotade i djupled bakom den svenska backlinjen. Totalt sett gjorde Sverige en godkänd insats, men det var ändå Tyskland som var det starkaste laget och segern är klart rättvis.

Det var inte minst tydligt under förlängningen då tyskorna rivstartade och tog tag i spelet. Sverige såg mest ut att vara inställda på att hålla nollan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS