”Vi är jättenöjda med vår förstadag”

SPORTBLADET

Slagläge för svenskarna i bowling-VM

Foto: Tomas Leandersson.

BANGKOK. Trion Robert Andersson, Tomas Leandersson och Martin Larsen har skaffat sig ett perfekt utgångsläge efter söndagens spel i tremannalaget vid bowling-VM i Bangkok.

Svenskarna ligger trea med slagningen 1 854. England har tagit en klar ledning med 1 955 före Finland som noterade 1 885.

När andra delen av distansen avgörs på måndagen gäller det i första hand att komma bland de fyra bästa lagen för att nå semifinalerna som avgörs i matcher över en serie.

– Det är många lag som har chansen, men vi är jättenöjda med vår förstadag. Vi slängde inte bort några poäng i onödan utan spelade väldigt disciplinerat, sade Martin Larsen, som agerade som ankare i det svenska laget.

Martin slog 647 på sina tre serier, Robert Andersson hade 627 och Tomas Leandersson 580.

Yrkesbowlare

Årets VM är speciellt såtillvida att man för första gången har öppnat mästerskapet för proffs. Det betyder att USA ställer upp med ett lag där fem av de sex spelarna är yrkesbowlare. De har favorittrycket på sig, men vid söndagens spelpass var amerikanerna bara några av spelarna i mängden. Deras två lag ligger på sjätte och nionde plats efter första dagens spel.

Det andra svenska laget med Dennis Eklund, Tobias Karlsson och Peter Ljung slog 1 733 poäng och ligger på 29:e plats.

TT