Kampen mot smärtan

SPORTBLADET

Guldvapnet – naprapat: ”Man lyfter, skakar och slår”

PEKING. För att hålla kroppen fräsch inför semifinal och ­final får kanotisten Markus Oscarsson hjälp med återhämt­ningen.

– Man lyfter, skakar honom och slår på musklerna, säger kanotlandslagets naprapat Thomas Wising.

Markus Oscarsson, som vann guld i K2 i Aten 2004, har kastat sig in i OS-leken. Han startade med att säkra en plats i semifinalen i K1 1 000 meter i går.

Efter racet var han trött. Det första hårda loppet på ett par veckor är svårt för kroppen.

Mjölksyran kommer alltid smyg­ande mellan 200 till 300 ­meter in i loppet. Den blir värre och in i mål är armar och händer bortdomnade.

Domnar bort på slutet

– Det är som att dras ner i ett fiskenät i vattnet och försöka ta sig upp. Man domnar bort på slutet, när man är riktigt trött orkar man inte hålla i paddeln.

Snabb nerpaddling och stretching, är knep för att få igång blodcirkulationen och hinna bli fräsch inför semifinal och final.

Thomas Wising, lands­lagets fysioterapeut, står för andra, mer handgripliga lösningar.

– Vi försöker skaka loss muskulaturen efteråt. Man slår och ­grejar. säger Thomas Wising.

Markus Oskarsson fick en ­genomkörare i går kväll. I dag väntar ett träningspass med lite mjölksyrakänning som för­beredelse inför onsdagens semi­final.

– Man är alltid lika orolig inför varje mästerskap. När man får ett sådant här lopp så blir man lite besviken. Men det är första loppet, det är alltid det sämsta för mig, säger Markus Oscarsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS