Göransson trea – Ekblom utan poäng

avJoakim Tärnström

Publicerad:
Uppdaterad:

En taktikkupp hjälpte Richard Göransson till seger i söndagens STCC-tävling på Knutstorp och återtagen totalledning.

Men något överdrivet firande blir det inte. Den närmaste tiden är det norska väderprognoser som gäller.

Efter de 36 varven var Göransson tre sekunder före Robin Rudholm i mål, något som Göransson har en taktikändring att tacka för. Göransson och hans team Flash Engineering valde att göra depåstopp före Rudholm.

– I vanliga fall brukar man ju vänta ut varandra och gå in i depån varvet efter konkurrenten. Men vi körde en fuling och gjorde precis tvärtom. Jag tror att de blev lite stressade av det, säger Göransson till TT.

Efter Göranssons och Rudholms depåbesök övertog Göransson ledningen och behöll den ända in i mål.

Fredrik Ekblom ledde inför loppet på Knutstorp men hade ingen lyckad dag och tvingades till och gå in i depå för smärre reparationer. Ekblom körde i mål som nia, blev utan poäng och tappade totalledningen till Göransson.

– Han blev involverad i någon startincident. Kvalar man dåligt är det stor risk för haveri i starten. Alla krigar ju om varje millimeter och ibland finns det inte plats för alla.

Göransson hade fjärde bästa tid i kvalet trots stora problem med sin BMW. Kopplingen strulade både på träningen och i kvalet.

– Med tanke på det var jag väldigt nöjd och nu under loppet funkade allt perfekt.

Inför de två avslutande tävlingarna – Vålerbanan i Norge och Mantorp – är Göransson i ledning på 58 poäng, sex poäng före Ekblom och ytterligare fem poäng före Thed Björk och Robin Rudholm.

– I Norge har jag kört tre gånger och vunnit alla tre, så det bådar gott. Men är man för duktig i STCC får man ju straffvikt, så nu blir det sextio extrakilon för mig. Räddningen är om det regnar.

– Ska det regna mycket i början av september? Härligt. Nu blir det att kolla vädret framöver.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport