Slutspelshoppet lever för Sverige

SPORTBLADET

Handbollstjejerna slog Tyskland: ”Vi kände att vi skulle ta det”

Foto: Sveriges försvar fällde avgörandet. I slutet stängde laget igen totalt och tvingade till sig uddamålssegern.

Tre raka förluster och slutspelsdrömmen på väg att släckas.

Då fick Sverige allt att stämma och slog svåra Tyskland med uddamålet i OS–handbollen.

– Nu lever turneringen, säger förbundskaptenen Ulf Schefvert.

När Teresa Utkovic hoppade in från högerkanten och satte 27–26 minuten före full tid var det klart. Efter stor dramtik slog Sverige Tyskland i måstematchen – och hoppet om slutspel lever.

Men mardrömsinledningen efter paus höll på att fälla Sverige. Tyskorna dunkade in fyra raka mål och det svenska spelet hackade rejält.

– Vi har ju hämtat in sådana här lägen tidigare. Vi ligger under med tre så det är bara att köra och släppa livremmarna. Det är bara våga kliva på och chansa, säger Ulf Schefvert till SVT.

”När det gäller är vi kalla”

Och svenskorna släppte livremmarna – ordentligt. Madeleine Grundström storspelade i målet och framåt trillade målen in, bland annat satte Johanna Ahlm sitt hundrade mål i landslagströjan.

– Jag tycker vi visar att nu när det gäller så är vi kalla, säger Schefvert.

När slutsignalen ljöd utspelades enorma glädjescener hos svenskorna. Förbundskaptenen Schfvert gjorde till och med en liten segerdans.

– Jag är rätt bra på det, skrattar Schefvert.

– Vi kände någonstans att vi skulle ta det här, säger reservmålvakten Therese Bengtsson, som kom in och räddade tre tyska straffar före paus.

Brasilien sista hindret

Trots segeryran gäller det för Sverige att ladda om snabbt. I morgon väntar en direkt avgörande match mot Brasilien.

– Många fnyser lite på näsan och tror att det ska vara en enkel match. De slog Sydkorea tidigare idag och det är inte ett dåligt lag. De har fyra stjärnspelare som spelar i toppklubbar i Europa. Det blir en svår nöt att knäcka, säger handbollsexperten Magnus Grahn till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS