Tillbaka på rekordtid

Rossi bröt benet för bara sex veckor sedan

Foto: AP

Det pratades om fem månader.

Det tog sex veckor.

Nu är Valentino Rossi tillbaka.

Italienaren är den störste av alla inom roadracingen och en hel värld höll andan när han kraschade i samband med träningen till racet på hemmaplan, i Mugello, för sex veckor sedan. Italienaren bröt skenbenet och det pratades om att hans Yamahakollega Jorge Lorenzo skulle få en enkel resa mot VM-guldet samtidigt som rehabiliteringen skulle dröja månader.

Det tog sex veckor.

Valentino Rossi är tillbaka till helgens lopp på tyska Sachsenring.

– Först pratade läkarna om fem månader, men hallå?! Fem månader det går bara inte. Självklart har läkarna erfarenheter när det gäller den typen av skador, men vi förare är lite galna. Vi får också den absolut bästa behandlingen och sedan fixar passionen och kärleken till sporten resten, säger den niofaldige världsmästaren.

”Helt enligt planerna”

– Det var en hemsk olycka, men läkningsprocessen har gått helt enligt planerna. Först pratade vi om en comeback på Misano i september, sedan om Brno och en vecka senare så var det möjligt att testa redan på Sachsenring.

Han har gjort två tester med en Yamaha superbike och vid den första hade han vissa problem, men under testet i veckan gick allt perfekt.

Har gjort två tester

– Det känns som om jag är i bra form och därför testade jag en superbike på Misano förra veckan och visst hade jag ont men känslan fanns där direkt, säger han.

– Sedan testade jag på Brno och det kändes ännu bättre. Då bestämde jag mig för att göra allt för att försöka vara tillbaka redan till helgen.

Men han är medveten om att han inte lär vara med i toppen de kommande racen utan italienaren som nu är sjua i VM kämpar för att begränsa skadorna i poängsammandraget.

– De kommande två loppen är viktiga för att jag vill hitta formen igen. Jag måste vänja mig vid min cykel igen och hitta rätt känsla. Kanske kan jag vara med och slåss om en seger de fem-sex sista loppen, en så läge är jag inte helt hundraprocentig.

Även hans motståndare och kollegor är imponerade av den rekordsnabba comebacken:

– Han läker till och med i rekordtid, säger Dani Pedrosa i en kommentar:

– Till och med där är han snabb.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport