”Jag måste ta mig i mål”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Räikkkönen fortsätter
att samla erfarenhet

Han gillar asfalt, men är osäker inför Tysklands VM-rally.

– Jag vet inte alls vad som väntar, säger Kimi Räikkönen.

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen hoppas ta sig i mål i helgens VM-rally.

Finländaren var riktigt bra i Bulgarien, senast rally-VM gick på asfalt, men nu väntar Tysklands VM-tävling.

”Annorlunda än Bulgarien”

Och det är något helt annat:

– Jag vet inte alls vad som väntar på specialsträckorna i Tyskland, men jag vet att det är annorlunda än i Bulgarien, säger han till Motorsporttotal.

– Inom rally så är det så olika hela tiden, varje kilometer och varje kurva är annorlunda jämfört med den förra du körde. Därför är det så enormt viktigt med erfarenhet. Med andra ord måste jag fortsätta att arbeta med att skaffa mig erfarenhet. Självklart ska jag göra mitt bästa, men jag måste ta mig i mål så att jag kan lära mig så mycket som möjligt. Alla säger att det är ett svårt rally så vi måste vara försiktiga, framförallt om det regnar, säger Räikkönen.

”Fantastisk prestation”

Hans kartläsare Kaj Lindström har kört rallyt vid två tidigare tillfällen, då tillsammans med den förre världsmästaren Tommi Mäkinen.

– Tyskland kommer knappast att vara enkelt för oss, men det fungerade bra i Bulgarien och jag är väldigt glad över att Kimi kommit så långt på den här korta tiden vi kört tillsammans. Ingen som har mindre erfarenhet än vad han har är bättre än honom och det är en fantastisk prestation.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally