”Miljardsvensken kommer avslöjas”

SPORTBLADET

Isildur1 klar för Pokerstars

Den hemlige svenske pokerikonen "Isildur1" har skrivit proffskontrakt med Pokerstars.

Pokersajten bekräftar samarbetet och avslöjar att "Isildur1:"s riktiga identitet kommer att avslöjas inom kort.

– Det kommer att bli en spännande utmaning, säger han.

"Isildur1" har blivit något av en myt i pokervärlden, en superhjälte som kom från ingenstans i slutet på 2009 och tog sig an spelets allra största för summor som ingen varit i närheten av tidigare.

Sportbladet Poker granskade i våras svenskens framfart och enligt siffror från trackinsajten Pokertableratings hade svensken omsatt 32 miljarder kronor på bara ett halvår. Av tidernas 100 största onlinepotter är han inblandad i 84.

"Utveckla mitt PLO-spel"

Och nu är alltså ikonen klar för pokersajten Pokerstars, som också utlovar att "Isildur1:s" hemliga identitet kommer att röjas inom kort. Spekulationerna har varit i full gång ända sen "Isildur1" dök upp på pokerscenen och konsensus bland experterna är att den unge svensken Viktor Blom döljer sig bakom nicket "Isildur1", men snart vet vi alltså på riktigt.

– Jag valde Pokerstars eftersom det är världens största pokersajt och eftersom det är en spännande utmaning. Det betyder mycket att ingå i ett team med spelare som Daniel Negreanu, Dario Minieri och Johnny Lodden. Mina mål är att förbättra mitt livespel, fortsätta att fokusera på No Limit Hold'em men också utveckla mitt Pot Limit Omaha-spel, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker