Jernberg tvåa men toppar SM-tabellen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Hård fajt med
Stig-Olov Walfridson

Michael Jernberg (till vänster) blev tvåa efter Sverre Isachsen (mitten) och Stig-Olov Walfridson (till höger) blev besviken trea. Jernberg toppar SM.

Helgens rallycrossfest i Arvika blev en tuff kamp mellan Michael Jernberg, Stig-Olov Walfridson och norrmannen Sverre Isachsen.

Tävlingen i Arvika ingick både i SM-serien och Rallycross Norden och det kom att bli en match mellan tre förare, EM-ledaren Michael Jernberg, regerande svenske mästaren Stig-Olov Walfridson och norrmannen Sverre Isachsen.

Michael Jernberg hade en del trassel med sin Skoda.

– Det var fel på en jordkabel till responssystemet. På grund av den kunde jag bara åka ett halvt varv under den fria träningen, förklarar han i ett pressmeddelande.

Norskt i topp

Men det räckte trots allt till A-final där Jernberg fick starta från ruta tre. Framför sig hade han Sverre Isachsen som varit snabbast, och Stig-Olov Walfridson som tagit hand om den andra startrutan i A-finalen.

Jernberg valde att ta alternativspåret tidigt, och när han kom ut därifrån höll han på att köra i hop med Walfridson.

– Jag var tvungen att bromsa in för att vi inte skull smälla, säger Walfridson i ett pressmeddelande.

Renaultföraren tappade därmed andraplatsen till Jernberg och det var med blandade känslor han konstaterade att han blev trea.

– Jag är inte helt nöjd med placeringen, jag hade högre målsättning. Men vi har fått till bilen jäkligt bra. Motormässigt har den fungerat perfekt, men innan tävlingen hade vi stora problem med att den understyrde. Balansmässigt kändes det riktigt bra nu, förklarade ”Stecka”.

Jernberg tvåa

Jernberg var inte heller helt belåten med att vara bakom regerande Europamästaren Isachsen i resultatlistan.

– Så länge jag vinner i EM kan jag ta en förlust mot Isachsen i Rallycross Norden. Isachsen blev lite kärigare efter segern här i Arvika men det ska jag ta ur honom i nästa EM-race, säger Michael Jernberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport