”Jag har lätt för att anpassa mig”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Flodins självförtroende på topp efter säsongsstarten

Foto: www.patrikflodin.com
Patrik Flodin har tävlat på många underlag i år, här på en flod i Kina. Det hoppas han ska gynna honom även i Jordanien.

Patrik Flodin har vunnit vartenda rally han har kört i år. Men i Jordanien har han aldrig tävlat och värsta motståndaren kan bli hettan.

Efter sina vinster i Svenska rallyt, i Ryssland och i Kina bubblar Patrik Flodin av självförtroende.

– Det känns jättekul, jag är stärkt av alla framgångar och jag vill verkligen fortsätta köra bra, säger han till Sportbladet.

Men Rally Jordanien blir ingen lätt match. Flodin har aldrig tävlat där tidigare och han är medveten om att det platta landskapet och värmen blir två tuffa faktorer att hantera.

– Jag tror att det kan bli jobbigt om det blir väldigt varmt. Det gäller att man äter riktigt och dricker ordentligt så man inte drabbas av vätskebrist, säger han.

Tävlar på många underlag

Men trots att han är nykomling i ökenlandskapet tror Flodin ändå att han kan ha nytta av att han tävlar i både Ryssland och Kina.

– Jag har lätt att anpassa mig och jag tror att det talar för mig. Jag har kört så många konstiga rallyn i de här länderna och det tror jag är bra. När vi körde i Kina så var det ju på en upplogad flod. Jag lärde mig att köra bil på sjöis när jag var liten, så det kändes som hemma för mig.

P-G Andersson tror också att Flodin har segerchanser i Jordanien.

– Får han bara ett rally där allt fungerar så ska han vinna den där klassen, säger Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally