Motorsport

Meeke är klar för Mini

Av: 

Anna Andersson

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Marcus Grönholm testar bilen nästa vecka

Kris Meeke uppges vara klar för Mini i rally-VM.

Foto: krismeeke.com

Det har varit många spekulationer kring vilka förare som ska få chansen när Mini ska etablera sig i rally-VM. Nu uppger Autosport Magazine att Kris Meeke har skrivit kontrakt. Och nästa vecka uppges Marucs Grönholm testköra Minis nya bil.

Britten Kris Meeke som idag tävlar för Peugeot i IRC-serien, uppges nu vara klar för Mini och rally-VM. Meeke har själv inte bekräftat att det är klart med ett märkesbyte, men enligt Autosport Magazine som hänvisar till en källa som står nära Prodrive, så finns det ett avtal.

”Klart med Meeke”

– Avtalet med Kris är klart. David Richards har talat mycket om att anlita en brittisk förare och han står vid sitt ord, citeras källan enligt autosport.com.

Meeke själv säger dock att han fortsätter att fokusera på att vinna med Peugeout det här året. Enligt Autosport ska Peugeot redan ha klart med förare som kan ta över Kris Meekes plats i IRC-serien.

Autosport uppger också att Marcus Grönholm ska testa Minis ny rallybil i Portugal nästa vecka och att den dubble världsmästaren sedan ska bestämma sig om han ska köra för Mini.

Inget klart för P-G

P-G Andersson har också fört samtal med Mini, men än så länge finns inga uppgifter om att svensken ska ha fått något kontrakt med bilmärket.

– Vi har fortfarande lite kontakt, men det är ingenting konkret än, säger P-G Andersson till Sportbladet.

- Det såg lovande ut, men nu är det lite svårt att säga någonting om det. Jag hoppas på att få et besked inom ett par veckor. Det vore riktigt kul eftersom det är ett nytt, men samtidigt väldigt etablerat team.

- Jag har vetat om att Meeke har kontrakt med dem, det har varit klart en längre tid utan att vara officiellt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally