P-G: ”Det blir mitt livs kamp”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tror på hårt motstånd
i Svenska Rallyt

P-G Andersson kör Sigdalsrallyt som ett led i förberedelserna inför Svenska Rallyt.

Förra året var P-G Andersson en av överraskningarna i Rally Norway. Som privatförare i en tre år gammal lånad Skoda Fabia vann han två sträckor och låg femma innan transmissionen gick sönder och han tvingades bryta den andra tävlingsdagen.

I år kommer P-G till start i Svenska Rallyt i en Skoda S2000-bil och till VM-arrangören säger han att detta nog kommer att bli hans hårdaste fajt någonsin i karriären.

– Det kommer att bli verkligt tufft i år. Det är fem eller sex förare som kan vinna, säger han till wrc.com.

Andersson kommer att tampas mot bland andra Patrik Sandell som också kör Skoda, samt Martin Prokop i en Ford Fiesta S2000.

– Men jag tror att Andreas Mikkelsen kommer att bli den svåraste att slå, fortsätter Andersson.

Lite tid för test

Tiden att testa den nya Skodan blir knapp.

– Jag kommer att göra en dag i bilen, antingen söndagen eller måndagen innan rallyt. Det blir en ny upplevelse. Före det ska jag köra min Mitsubishi och försöka få upp farten, säger P-G.

Förutom att köra Svenska Rallyt så har Andersson inga säkra VM-planer inför 2010. Han vann JVM 2007 och 2008 körde han för Suzuki i VM-serien. Sin senaste VM-deltävling körde han alltså i Rally Norway förra året.

– Jag hade hoppats att jag kunde köra S-WRC i år, men just nu ser det inte så ljust ut. Men jag vill gärna köra fler tävlingar efter Svenska rallyt, det är målet, säger P-G som inte vill utesluta en full VM-säsong ännu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally