Ber om ursäkt efter bråket med Wilder

Tyson Fury: ”Jag skäms för det som hände”

avDaniel Sörensen

SPORTBLADET

På söndag gör de upp i vad som målats upp som en superfajt.

Men redan på presskonferensen inför fajten började Tyson Fury och Deontay Wilder att kivas. Boxarna fick separeras från varandra.

– Vi är två obesegrade fajters som båda vill vinna, men det hela gick överstyr, berättar Fury.

Sista presskonferensen inför söndagens superfajt mellan britten Tyson Fury, 30, och amerikanen Deontay Wilder, 33.

Då hettade det till ordentligt mellan de båda tungviktarna.

Efter att ha stått och munhuggits framme vid podiet åkte boxarnas nävar upp i luften.

– Jag skäms för det som hände. Det var ett osportsligt beteende med tanke på alla som tittade på oss runtom i världen och jag ber om ursäkt för oss båda, säger Fury.

”Var nära att skalla honom”

– Vi är två obesegrade fajters som båda vill vinna, men det hela gick överstyr. Wilder är uppenbarligen väldigt nervös och han kände att han behövde irritera mig, fortsätter Tyson Fury.

Flera funktionärer och personer från boxarnas respektive entourage fick kliva emellan och sära på Wilder och Fury.

– Han ska vara glad att jag inte slog ut hans tänder. Jag kunde känna hans andedräkt och hans spott som träffade mig när han skrek mig rakt i ansiktet. Jag höll mig lugn men var nära på att slå honom med en vänsterkrok och skalla honom. Jag vet att han ville det, han försökte få matchen inställd, säger Fury.

Kan slopa ”staredownen”

Nu fruktar britten för att den traditionella ”staredownen” där de båda boxarna står ansikte mot ansikte inför fajten kommer att bli ännu vildare. Om de börjar bråka även då riskerar matchen att ställas in.

– Det var inte min mening att börja bråka med honom, men vi borde inte ens fått stå så nära varandra. Om det blir knytnävsslag redan under invägningen kan jag inte hålla mig, om jag blir provocerad så kommer jag att ge igen, säger Fury.

Kaliforniens egna idrottsförbund (The California State Athletic Commission) har undersökt möjligheten att slopa den traditionella ”staredownen”, för att undvika några kontroverser.

Superfajten mellan Fury och Wilder äger rum på Staples Center i Los Angeles, klockan 03.00 söndagen den 2 december. Den visas på Viasat PPV (499 kronor).

1 av 4 | Foto: ANDREW COULDRIDGE / TT
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Tyson Fury